ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛ ΜΕΙΣΟΝ: Έρχεται συμφωνία, φεύγει ο Βαρουφάκης, διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Το σενάριο της περιπέτειας της ευρωζώνης, θα έχει ως πιθανότερο τέλος τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη γράφει στο blog του ο δημοσιογράφος του channel 4 Πολ Μέισον.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραιτηθεί ο κ. Βαρουφάκης μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ανέντιμου» συμβιβασμού της κυβέρνησης με τους εταίρους, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Αριστερή Πλατφόρμα να αποχωρεί.

Τα σενάρια, ωστόσο τα οποία περιγράφει, δεν είναι δικά του, αλλά, όπως εξηγεί, πρόκειται για τα σενάρια που επεξεργάζεται η ίδια η Ευρωζώνη.

Συνεργασία Τσίπρα με Ποτάμι και στελέχη της ΝΔ

Μετά από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει στήριξη και να συνεργαστεί με το κεντρώο Ποτάμι, αλλά και με κάποια στελέχη από τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους καθώς και μία σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντροαριστερό πολιτικό φορέα.

Οι τρικλοποδιές της Ζωής σε Τσίπρα

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια με πρώτο και σημαντικότερο τη Ζωή Κωσταντοπούλου. Μάλιστα ο Πολ Μέισον υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος της Βουλής, με σπουδές στη Σορβόνη, βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση μέσω της πρωτοβουλίας της για τον έλεγχο του χρέους. Η παραδοχή της πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι «νομικό μας καθήκον», υποδεικνύει πως υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο, υποστηρίζει ο Mason.

Παράλληλα στο άρθρο του ο δημοσιογράφος σημειώνει τη σταδιακή μείωση του μέρους της ελληνικής κοινωνίας που τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ με κάθε κόστος, τονίζοντας πως και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότεροι επεξεργάζονται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...