Επιστρέφουν στην εργασία οι απολυμένες καθαρίστριες !!!

Με τα λόγια, «το παράδειγμά σας δίνει δύναμη σε όλους μας», ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, Πέμπτη, περίπου 55 από τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, το 2013 με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Την ίδια φράση ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter, συνοδευόμενη από φωτογραφία που έβγαλε μαζί τους στα σκαλιά της εισόδου στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο αγώνας των καθαριστριών για επαναπρόσληψη, που εκφράστηκε μεταξύ άλλων και με μιαν αδιάκοπη παρουσία τους έξω από την κεντρική είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, κέρδισε διεθνή δημοσιότητα και υποστήριξη από εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη που εναντιώνονται στις πολιτικές της λιτότητας και των μαζικών, όπως λένε, απολύσεων.


Με διάταξη του λεγόμενου «νομοσχεδίου Κατρούγκαλου», που ψηφίστηκε την εβδομάδα αυτή στην Βουλή, οι καθαρίστριες θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικρίθηκε έντονα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κατά την γνώμη τους «φωτογραφικές και πελατειακές», τροπολογίες με τις οποίες «έχουμε και πάλι αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο».

Με το ίδιο νομοσχέδιο επαναπροσλαμβάνονται και όσοι από τους 2650 μόνιμους υπαλλήλους της ΕΡΤ δεν είχαν βρει απασχόληση στην ΝΕΡΙΤ, που ήταν περίπου 1110, όπως επίσης σχολικοί φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων και άλλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αγώνα των καθαριστριών, προσφέροντας σε αυτές διαρκή προβολή από τα κομματικά του μέσα, την εφημερίδα «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», πρωτοστατώντας σε συλλαλητήρια κατά της τότε κυβέρνησης, και δηλώνοντας εξαρχής σε κάθε σχεδόν δημόσια τοποθέτησή του ότι ως κυβέρνηση, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει είναι ακριβώς η επαναπρόσληψη τους.

Τα τότε κόμματα της συγκυβέρνησης, τώρα στην αντιπολίτευση, κατηγορούσαν εξαρχής τον ΣΥΡΙΖΑ για «άκρατο λαϊκισμό».

Στο διάστημα της διεκδίκησης του αιτήματός τους, κλιμάκια των καθαριστριών μετέβησαν στις Βρυξέλλες και ενημέρωσαν εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου για τις επιπτώσεις της απόλυσής τους, αλλά και για την συμβολική σημασία του αγώνα που διεξάγουν.

Οι φωτογραφίες που έδειχναν τις καθαρίστριες στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών, ιδίως τη στιγμή που μπροστά τους περνούσαν για να εισέλθουν σε αυτό τα μέλη της «τρόικας», αναδημοσιεύτηκαν από πολλά διεθνή ΜΜΕ και αναρτήθηκαν σε αμέτρητες ιστοσελίδες, με σχόλια αρνητικά για την κυβέρνηση και την τρόικα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...