Από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου έξι τραυματίες !!! οι τρεις σοβαρά !!!



Εξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικό», όπου και νοσηλεύονται.









Συγκεκριμένα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι: ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, 29 ετών, με εγκαύματα στα χέρια, ωστόσο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ενας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β” βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης

Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Αμέσως μόλις ξέσπασε η φωτιά, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και οχήματά της έσπευσαν στο σημείο αλλά δεν έγινε επέμβαση από τους πυροσβέστες. Την κατάσβεση της φωτιάς είχε αναλάβει το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων. Από τα 10 πυροσβεστικά που έσπευσαν στα διυλιστήρια, τρία παρέμειναν στο σημείο για παν ενδεχόμενο.

Άμεσα εκκενώθηκε το διυλιστήριο, οι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου οι εργαζόμενοι έσπαγαν πόρτες για να σωθούν και δεν χτύπησε ο συναγερμός .






Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, το συγκεκριμένο διυλιστήριο ήταν κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο νέος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...