ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!! Λαγκάρντ και Ντράγκι προετοιμάζονται για το «ναυάγιο» !!!

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Μάλιστα, η Ευρώπη βλέποντας την αρνητική στάση των βουλευτών της κυβέρνησης μπροστά στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού, δείχνει την πλήρη αδιαφορία της και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, για το πως δηλαδή θα θωρακίσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα. 

Αυτό το θέμα, άλλωστε, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν χθες Λαγκάρντ και Ντράγκι, οι οποίοι συζήτησαν για όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της μη κατάληξης συμφωνίας με την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Λαγκάρντ και Ντράγκι στη συζήτηση τους επικεντρώθηκαν περισσότερο στο κατά πόσο η Ευρώπη είναι επαρκώς προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κατά πόσο ένα αρνητικό σενάριο μη συμφωνίας θα είχε αντίκτυπο στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής το ελληνικό ζήτημα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι Ευρωπαίοι θα είναι αρνητικοί σε ενδεχόμενο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου το ελληνικό ζήτημα μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής. Πρόκειται, δηλαδή για ακόμα ένα χτύπημα της Ευρώπης προς την Ελλάδα, που δείχνει την πρόθεση της να μην κάνει πίσω στους εκβιασμούς της. Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε κάποια αποστροφή του λόγου του ανέφερε την πρόθεση του πρωθυπουργού να ζητήσει συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα εκεί και να έχει κατ” ιδίαν επαφές για «πολιτική διαπραγμάτευση» εκεί. 

Όπως φαίνεται ακόμα και αυτή η ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα εξανεμίζεται… Συνεπώς, φαίνεται πως εξανεμίζεται και το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup. Μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως «ένα έκτακτο eurogroup δεν θα κάνει κάτι που δεν έκανε το τακτικό στις 11/05 και δεν υπάρχει περίπτωση να βρει λύση – θα πρέπει να του παρουσιαστεί μια συμφωνία. “Φτιάξτε την και τα λέμε”».

Τα μηνύματα των Βρυξελλών

Εξάλλου, τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες κάθε άλλο ενθαρρυντικά είναι, καθώς -σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους- η ατζέντα της Συνόδου είναι απολύτως αδύνατο να αλλάξει. Κι αυτό γιατί -όπως λένε- υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν σε αυτή τη Σύνοδο, ενώ επισημαίνουν ότι και ο χρόνος που θα αφιερώσουν σε επαφές με Ρώσους και Ουκρανούς δεν αντικαθίσταται για να χαθεί ξανά σε ελληνικές συζητήσεις. Άλλωστε, το μότο της Ευρώπης παραμένει το ίδιο «ολοκληρώστε την αξιολόγηση και μετά τα λέμε».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...