Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση προς τους δανειστές: "Προχωρήστε σε μια έντιμη συμφωνία που θα σέβεται την λαϊκή εντολή αλλιώς..." !!!

Με το κλίμα στις διαπραγματεύσεις να έχει και πάλι χειροτερεύσει η Αθήνα διαμηνύει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης ότι είναι η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην διακινδυνεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι σε συνεχείς επαφές με ηγέτες και παράγοντες της ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι, εάν δεν υπάρξει αναγνώριση της προσπάθειας για σύγκλιση στο αυριανό Eurogroup και δεν δοθεί πράσινο φως στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πληρώσει η χώρα μας τη δόση προς το ΔΝΤ την Τρίτη.

Ο κ. Τσίπρας ζητά να υπάρξει μία «έντιμη συμφωνία που θα σέβεται τη λαϊκή εντολή» και τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι πρέπει για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και είναι θέμα πολιτικής βούλησης αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «η Αθήνα δεν θα υποχωρήσει σε ακραίες αξιώσεις των τεχνικών κλιμακίων για συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, ΦΠΑ και δημοσιονομικούς στόχους».

Οι επαφές του κ. Τσίπρα είναι κυρίως με την καγκελάριο Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ.

Η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά όλα τα σενάρια, αν και κορυφαία στελέχη της, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εκτιμούν ότι θα βρεθεί λύση. Έχει όμως στο τραπέζι το όπλο του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν κάποιοι ακραίοι στην ΕΕ, που δεν θέλουν η Ελλάδα να πετύχει. Παρόλο που υπάρχουν εκβιασμοί, πιστεύω πως θα κάνουμε μία συμφωνία» και πρόσθεσε ότι «αν αναγκαστούμε να φτάσουμε στα άκρα και αν δεν υπάρξει συμφωνία στα πλαίσια του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απευθυνθούμε στο λαό».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...