Απίστευτη δήλωση Τσίπρα προς ΗΠΑ: Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση του Ιουνίου !!!

Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του Ιουνίου προς το ΔΝΤ. Αυτό υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία που είχε με τον αμερικανό υπουργό οικονομικών, Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που οφείλει η Ελλάδα να πληρώσει τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί μετά τα μέσα και προς το τέλος του μήνα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί από το ΔΣ του ΔΝΤ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θεωρείται πιθανό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ανταποκριτής, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό προς τη χώρα μας, όμως ζήτησε και από την κυρία Λαγκάρντ και από τον κύριο Τόμσεν "να τελειώνουν" τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πηγές από το Ταμείο μάλιστα σχολίαζαν πως "Ευρωπαίοι και Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εκνευριστικό σε βαθμό ενόχλησης".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...