Τοξική ΒΟΜΒΑ !!! Το πιο εφιαλτικό μέρος στον πλανήτη !!!

Σε μία άγνωστη γωνιά της ενδοχώρας της Μογγολίας, βρίσκεται μία τοξική, εφιαλτική λίμνη την οποία δημιούργησε η απληστία του σύγχρονου ανθρώπου.

Η τεχνητή αυτή λίμνη βρίσκεται στην πόλη Μπαοτού στην Εσωτερική Μογγολία, μία αυτόνομη επαρχία της Κίνας που αποτελεί τον πιο σημαντικό προμηθευτή «σπάνιων γαιών», δηλαδή μετάλλων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μίας τεράστιας γκάμας προϊόντων: από μαγνήτες και ανεμογεννήτριες, μέχρι κινητήρες αυτοκινήτων και εξαρτήματα για smartphone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, to 2009 η Κίνα παρήγαγε το 95% της παγκόσμιας προμήθειας αυτών των στοιχείων και εκτιμάται πως τα ορυχεία της περιοχής του Μπαοτού περιέχουν το 70% των αποθεμάτων σπάνιων γαιών του πλανήτη.

Αν και ο σπάνιες γαίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες, αρκεί μία ματιά στην εφιαλτική λίμνη του Μπαοτού για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής της περιοχής.

Χιλιάδες σωλήνες στις όχθες της λίμνης ξερνούν τα απόβλητα από την επεξεργασία των εν λόγω μετάλλων στα δεκάδες εργοστάσια της περιοχής. Η μυρωδιά από το θειάφι, το αποκρουστικό χρώμα του νερού και το μουγκρητό των σωλήνων συνθέτουν ένα δυστοπικό περιβάλλον, που μόνο ως «κόλαση επί της γης» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...