Α.Μέρκελ σε Α.Τσίπρα: «Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ» !!!! "Δώσε μας συμφωνία μέχρι τις 30 Απριλίου" η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού !!!!

«Εποικοδομητικό και θετικό» ήταν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, που είχαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. 


 Οι ίδιες πηγές υπογράμιζαν ότι στη συνάντηση καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου. 

 Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μετά την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας να επιταχυνθούν οι συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και να ακολουθήσει την Πέμπτη 30 Απριλίου νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πολιτική επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση μέρους των διαθεσίμων του ελληνικού προγράμματος. Μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορφής για το Μεταναστευτικό. Η συζήτηση των δύο ξεκίνησε λίγο πριν τις 16.00 (ώρα Ελλάδας). 

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters,δήλωσαν ότι η κα. Μέρκελ μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό το μήνυμα ότι η ίδια επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην λήψη συγκεκριμένων και κοστολογημένων μέτρων, ώστε να είναι βιώσιμα τα δημοσιονομικά της χώρας. 

 Αναφορικά με τις προσδοκίες από το τετ α τετ των δύο ηγετών εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup στη Ρίγα της Λετονίας είναι χρήσιμο. Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 




 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...