ATHENS

D. Nouy (SSM): Αφήστε τις αδύναμες τράπεζες να "πεθάνουν"!!!

Μερικές από τις τράπεζες της ευρωζώνης δεν έχουν μέλλον και θα πρέπει να τις αφήσουμε να «πεθάνουν», δήλωσε στην πρώτη της συνέντευξη στους Financial Times η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών, Daniele Nouy, σηματοδοτώντας μια πιο σκληρή στάση του νέου οργάνου απέναντι στο τραπεζικό σύστημα της περιοχής. 


Παράλληλα, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) υπογράμμισε την ανάγκη αποδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ κυβερνήσεων και τραπεζών που αποτέλεσαν τον πυρήνα της κρίσης, ζητώντας από τα πιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν τα κεφαλαιακά διαθέσιμα έναντι των τοποθετήσεών τους σε κρατικούς τίτλους.

 «Ένα από τα μεγαλύτερα διδάγματα της τρέχουσας κρίσης είναι ότι δεν υπάρχουν ακίνδυνα assets”, δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Η κα Nouy συμφώνησε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ M. Draghi πως τα επερχόμενα stress tests θα πρέπει να δείξουν ότι ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα απέτυχαν, ενώ τόνισε πως αυτές οι αδύναμες τράπεζες θα πρέπει να αφεθούν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και όχι απαραίτητα να γίνονται προσπάθειες συγχωνεύσεών τους με άλλους οργανισμούς. 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.