Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό ! Ζητά 10.000 ευρώ !


Στο αρμόδιο Δικαστήριο βρίσκεται πλέον η πρώτη αγωγή από οδηγό που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό για περισσότερες από 16 ώρες, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». 

Στην αγωγή της, η οδηγός δεν αποδέχεται το ποσό συμβιβασμού των 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε οι κυβέρνηση, έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού. 

Διεκδικεί, λοιπόν, να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη ύψους 10.000 ευρώ. 

Μεταξύ άλλων, η οδηγός επικαλείται αφενός την τεράστια ταλαιπωρία που βίωσε και αφετέρου το γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτό το δρόμο. 

Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει καταβάλει υπέρογκα ποσά για διόδια, γι’αυτό και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να παράσχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Το eviathema.gr επικοινώνησε με το δικηγόρο της ενάγουσας, ο οποίος δήλωσε ότι η εντολέας του έχει την άποψη ότι η ηθική βλάβη που βίωσε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ αποζημίωσης το οποίο ανακοινώθηκε από την Αττική Οδό και προέκυψε με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού. 

Εξάλλου, ούτε η ενάγουσα αλλά ούτε και ο ίδιος ο δικηγόρος, θεωρούν ότι η εταιρεία και ο Πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής δεν είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε.

Αντιθέτως, ισχυρίζονται πως μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα. 

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωση της ενάγουσας, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε, εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος. 


ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...