Φουντώνει η ενεργειακή κρίση στην Κίνα, ενώ ο χειμώνας πλησιάζει !


Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τις εταιρίες σιδηροδρόμων και τις τοπικές αρχές να ανεβάσουν ταχύτητα στη διανομή ζωτικής σημασίας προμηθειών άνθρακα προς εταιρίες κοινής ωφελείας, καθώς περιοχές που είναι ιδιαίτερη σημασία για τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία βρίσκονται αντιμέτωπες με διακοπές ηλεκτροδότησης που έχουν γονατίσει τη βιομηχανική παραγωγή. 

Η εντολή, από τον πανίσχυρο κινεζικό κρατικό φορέα χάραξης της πολιτικής, δόθηκε καθώς ο συνδυασμός περιορισμένων προμηθειών άνθρακα, αυστηρότερων ορίων για τις εκπομπές ρύπων και ισχυρότερης ζήτησης στη μεταποίηση οδήγησε την τιμή του άνθρακα, τη βασικότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, σε επίπεδα ρεκόρ –και αυτό ενώ πλησιάζει ο χειμώνας. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον άνθρακα στην Κίνα ανήλθαν νωρίτερα στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 1.376,8 γιουάν ανά τόνο. «Εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος τον χειμώνα, τότε θα σταματήσει και η θέρμανση», δήλωσε ο Φανγκ Σουεντόνγκ, 32 ετών, διανομέας στην Σενγιάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ, βορειοανατολικά του Πεκίνου. «Έχω ένα παιδί και έναν ηλικιωμένο στο σπίτι. Εάν δεν υπάρχει θέρμανση, τότε έχουμε πρόβλημα».

Οι αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ των κατοίκων για την ενεργειακή κρίση, που τώρα διανύει τη δεύτερη εβδομάδα της, διατυπώνται ενώ ο κρατικός φορέας χάραξης πολιτικής –η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC)– κάλεσε επισήμως τους τοπικούς οικονομικούς φορείς, τις διοικήσεις των επιχειρήσεων ενέργειας και τις εταιρίες σιδηροδρόμων να αυξήσουν τη μεταφορά άνθρακα για να καλυφθούν οι χειμερινές ανάγκες θέρμανσης.

Αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα έχουν κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να καθησυχάσουν τους κατοίκους ότι θα υπάρχει ενέργεια για χρήση στα νοικοκυριά και για θέρμανση ενώ πλησιάζει ο χειμώνας. 

Ωστόσο από την περασμένη εβδομάδα έχει εφαρμοστεί η κατανάλωση ρεύματος με δελτίο κατά τις ώρες αιχμής σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας, με μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για διακοπή ηλεκτροδότησης σε φωτεινούς σηματοδότες και σε δίκτυα επικοινωνιών 3G στην περιοχή. 

Σήμερα, η Λαϊκή Ημερησία ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί ο άνθρακας για θέρμανση και ηλεκτροδότηση στις βορειοανατολικές επαρχίες Τζιλίν, Χεϊλονγκτζιάνγκ και Λιανονίνγκ καθώς κάποιοι προμηθευτές και παραγωγοί υπέγραψαν πρόσφατα μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συμβάσεις. 

Η Κίνα έχει ζητήσει την αύξηση της εγχώριας παραγωγής άνθρακα και ο κυβερνήτης της επαρχίας Τζίλιν πρότεινε αυτή την εβδομάδα αύξηση στις εισαγωγές άνθρακα.


ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...