Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει άμεσα» ! Η επόμενη μέρα, φοβάμαι έχει ακόμα χειρότερα !

 


Φαίνεται πως «ξυπνά» ο Αλέξης Τσίπρας μετά από ενάμιση χρόνο στον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ισοπεδώσει τα πάντα σε ελευθερία, δημοκρατία, οικονομία και υγεία χωρίς σοβαρή αντίσταση από την αντιπολίτευση (με εξαίρεση τον Πάυλο Πολάκη που έχει σηκώσει τόσους μήνες μόνος του το βάρος όλης της αντιπολίτευσης), καθώς στη χθεσινή του ομιλία στη Νίκαια ζήτησε εκλογές για πρώτη φορά λέγοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει», ενώ πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να παρουσιάσει σχέδιο διακυβέρνησης.

 

«Η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει να φύγει άμεσα. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο Αλέξη Τσίπρας.

 

Αναφερόμενος στις προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως παρά τα όσα επέφερε η πανδημία «πλέον είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την πιο πλούσια και ενδελεχή προγραμματική πρόταση που έχει παρουσιάσει ποτέ ένα πολιτικό κόμμα στην χώρα».

 

Ανέφερε, δε:

 

«Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Γιατί πολλές φορές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες, μαραζώνουν οι άνθρωποι» συμπλήρωσε και επισήμανε πως «Είμαστε πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά. Γιατί μάθαμε από τα λάθη μας. Είμαστε πιο ταπεινοί. Γιατί ξέρουμε καλά ότι οι καρέκλες της εξουσίας για την αριστερά και τους αριστερούς, δεν είναι καρέκλες πολυτελείας, ανάπαυσης και επίδειξης. Αλλά θέσεις μάχης για τα συμφέροντα του λαού». «Για την Ελλάδα της δικαιοσύνης είμαστε καταδικασμένοι να δώσουμε τη μάχη για να νικήσουμε στις επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και είναι πολύ σαφές τι σημαίνει αυτό. Όχι να αυξήσουμε το ποσοστό μας. Να νικήσουμε. Γιατί μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές, έστω και με μια ψήφο, θα ανοίξει το δρόμο για τη Προοδευτική Κυβέρνηση και θα αποτρέψει τις διπλές κάλπες […] Και κάθε πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να ξέρει ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές, η χώρα την επόμενη ημέρα θα έχει μια νέα ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. Με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει την παρένθεση της παρακμής».

 

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρα χαρακτήρισε την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως «μια νέα αρχή για το κόμμα μας, απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό, απαρχή μιας νέας, δύσκολης αλλά ωραίας μάχης με έναν και μοναδικό στόχο: 

 

Να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη. Να νικήσουμε στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού μέσα στη κοινωνία τη πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική». Εκτίμησε μάλιστα πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί «όταν με το καλό έρθει η ώρα, που δε θα είναι πολύ μακριά από ότι φαίνεται, και στην κάλπη των επόμενων εκλογών». 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάσισε ολόκληρη την ομιλία του στον όρο Δικαιοσύνη. «Μπορούμε με σημαία τη δικαιοσύνη και στήριγμα την κοινωνική πλειοψηφία να νικήσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας την πρόσφατη περίοδο της πανδημίας είπε πως «ζήσαμε και ζούμε αυτό το πρόσωπο του Ιανού μιας κυβέρνησης που απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί». Κατηγόρησε, δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι ο πρωθυπουργός που «αντί να αξιοποιήσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης και των πολιτών προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα για τη μάχη της πανδημίας που ήταν μπροστά, την αξιοποίησε για εδραιώσει με δόλια μέσα τα πολιτικά του συμφέροντα». 

 

«Η επανάπαυση, η ανεμελιά, οι τσαμπούνες της Ικάριες και οι ποδηλατάδες ενώ οι πολίτες τηρούσαν σκληρά και κατά γράμμα τα περιοριστικά μέτρα, οι παλινωδίες και τα ψέματα, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, πληρώθηκαν τελικά με την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν είχε προτεραιότητα την να δημιουργήσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά είχε στόχο «τη μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία». 

 

Έφερε ως παραδείγματα τον «πρωτοφανή αυταρχισμό, το lockdown στη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, τα διατάγματα της απαγόρευσης συναθροίσεων, με την ωμή βία ενάντια σε νέους και νέες στις γειτονιές, την αντίληψη για το κράτος-τσιφλίκι, τις απευθείας αναθέσεις, με τα ρουσφέτια, με τον πλουτισμό ημέτερων και κολλητών, με τις κρυφές συμβάσεις με πολυεθνικές, την αποκρουστική στάση απέναντι στον πολιτισμό, την εγκατάλειψη του καλλιτεχνικού κόσμου, με την κακοποίηση των μνημείων μας, την απόπειρα συγκάλυψη ενός σκανδάλου παιδεραστίας, που ανέδειξε όχι μόνο τις φρικτές πράξεις ενός εκλεκτού του Μαξίμου σε μια καίρια θέση, αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα σήψης και παρακμής». 

 

Μίλησε μάλιστα για «μίσος για τη νέα γενιά» αναφέροντας ενδεικτικά τον αποκλεισμό 25.000 νέων από τα ΑΕΙ για να γίνουν η πελατεία των κολεγίων, την κατάργηση του 8ωρου, τη διαρκή στοχοποίηση τους ως δήθεν υπεύθυνους για εξάπλωσης της πανδημίας και πλέον την ταπεινωτική απόπειρα εξαγοράς τους. «Η επόμενη μέρα, φοβάμαι έχει ακόμα χειρότερα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως σε αυτήν περιλαμβάνονται το νέο εργασιακό τοπίο χωρίς δικαιώματα, με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια, αλλά και τη μεγάλη ληστεία των επικουρικών συντάξεων. «Και φυσικά το μεγάλο φαγοπότι με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης για τη γνωστή κάστα των φίλων και εκλεκτών της κυβέρνησης», σημείωσε. 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας βάσισε τους προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην έννοια της Δικαιοσύνης. Μίλησε όμως και για τα μετεκλογικά σενάρια: Σκιαγραφώντας την πολιτική των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Το πιο σημαντικό ερώτημα δεν είναι ποτέ το “με ποιους”. Αλλά το “από ποιους” και “για ποιους”. Με τις προγραμματικές μας θέσεις απαντάμε στο κρίσιμο ερώτημα με σαφήνεια: 

 

Από τους εργαζόμενους για τους αδύναμους. Από τους νέους για τους μεγαλύτερους. Από τον καταστηματάρχη για τον μισθωτό. Από τη δικηγόρο, για τον αγρότη. Από την καθηγήτρια, για τον καλλιτέχνη. Από το λαό, για το λαό». Εστιάζοντας μάλιστα στη νέα γενιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε κυβέρνηση στο τόπο που στοχοποίησε τόσο συστηματικά τη νέα γενιά», καθώς «για τη σημερινή κυβέρνηση οι νέοι είναι: 

 

Υπερμεταδότες στην πανδημία, παραβατικοί στις πλατείες, τεμπέληδες στα θρανία, αργόσχολοι στη δουλειά». Μιλώντας σε έτερο σημείο για το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στην εξουσία παρά τα όσα κηρύττει η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «όπως η ανάγκη έγινε ιστορία, έτσι ξανά η ανάγκη είναι αυτή που θα γράψει την ιστορία και όχι η καλοπληρωμένη προπαγάνδα της διαπλοκής». 

 

 

ΠΗΓΗ: sahiel.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...