“Ναρκοθετεί” την παγκόσμια οικονομία η πανδημία ! Για δυσάρεστες εξελίξεις προειδοποιούν οι ειδικοί !


Σε συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης με το Bloomberg, η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κάρμεν Ρέινχαρτ είπε κατηγορηματικά, "μην συγχέετε την αναπήδηση με την ανάκαμψη". 

Η Ρέινχαρτ είπε, πως "μια αναπήδηση φέτος εξακολουθεί να αφήνει το κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω από το σημείο που ήταν πριν από την κρίση του covid και το να το αποκαλούμε αυτό ανάκαμψη είναι παραπλανητικό". 

Συνέχισε να λέει ότι ένα χρόνο αργότερα, ο κόσμος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει "ρεκόρ" ποσοστά μόλυνσης, προσθέτοντας ότι "όσο περισσότερο συμβαίνει αυτό (πανδημία), δημιουργείται τόσο μεγαλύτερη αναστάτωση όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, όσον αφορά το κλείσιμο επιχειρήσεων ".

Η Reinhart τόνισε ότι «ανησυχεί πολύ όσο περισσότερο επιδεινώνεται η κατάσταση στους προϋπολογισμούς ατόμων, νοικοκυριών, εταιρειών και χωρών και πως όλα αυτά είναι ένας σωρευτικός φόρος που πιστεύω ότι θα δημιουργήσει κλασικά προβλήματα στον ισολογισμό».

Κατηγορώντας την αναζωπύρωση για την πανδημία του ιού, είπε ότι η οικονομική ανάπτυξη για το 2021 «είναι χαμηλά».

Επισήμανε εξάλλου πως "υπήρξε ένα πρόβλημα που έχει καθυστερήσει αλλά δεν αποφεύγεται" - είναι η ικανότητα των νοικοκυριών να εξοφλήσουν την υποθήκη τους και να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε άλλο χρέος. 

Συνοψίζοντας, η Reinhart προτείνει ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει οικονομική κρίση εάν η πανδημία συνεχίσει να καταστρέφει την παγκόσμια οικονομία. 

Αυτό ήταν ένα παρόμοιο μήνυμα με όσα προειδοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank Masa Son μερικούς μήνες πριν από μια επικείμενη «καταστροφή» που θα μπορούσε να κατακλύσει τις παγκόσμιες αγορές. 

Πιο πρόσφατα, το τελευταίο ερευνητικό σημείωμα του συνιδρυτή της GMO Jeremy Grantham ανέφερε πως "αυτή η φούσκα θα εκραγεί σε εύθετο χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί η Fed να την υποστηρίξει, με επακόλουθες επιβλαβείς επιπτώσεις στην οικονομία και στα χαρτοφυλάκια ".
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...