ΗΠΑ: Καταγράφηκε έντονη δραστηριότητα στο υπερηφαίστειο του Yellowstone ! Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ !

 


Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) καθώς εντόπισε ασυνήθιστη και έντονη δραστηριότητα στο υπερ-ηφαίστειο του Yellowstone!

Το ηφαίστειο του Yellowstone έχει παρουσιάσει 3 πολύ μεγάλες εκρήξεις τα τελευταία 2,1 εκατομμύρια χρόνια και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τους ειδικούς η δραστηριότητα είναι ανησυχητική. 

Το σύστημα του Yellostone αποτελείται από πολλαπλούς θαλάμους μάγματος. Έχουμε δει μια ανωμαλία κάτω από την επιφάνεια, αλλά υπάρχουν κάποιοι θάλαμοι μάγματος που τροφοδοτούν αυτή την ανωμαλία. 

Ένας εξ αυτών είναι στα 15 μίλια βαθιά. Είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο με τα ηφαίστεια της Χαβάη, λόγω χαμηλής πυκνότητας του μάγματος, η ροή γίνεται εύκολα», ανέφερε ο Μάικ Πόλαντ, επιστήμονας του Yellowstone Volcano Observatory. 

 Να σημειωθεί πως το ηφαίστειο του Yellowstone είναι το πλέον επικίνδυνο ηφαίστειο στον πλανήτη, καθώς σε περίπτωση έκρηξής του, οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο πλανήτης θα αντιμετωπίσουν ολέθριες συνέπειες. 




ΠΗΓΗ: sahiel.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...