Νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους σε κρίσιμη εκλογική μάχη ! Μειώνονται οι ελπίδες των Δημοκρατικών για την Γερουσία !


 Τέλος στα όνειρα των δημοκρατικών για έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ αφού έχασαν την κρίσιμη μάχη στην Βόρεια Καρολίνα. 

 Συγκεκριμένα οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν μια από τις έδρες τους στη Γερουσία των ΗΠΑ με την επανεκλογή χθες Τρίτη του Τομ Τίλις στη Βόρεια Καρολίνα, εξέλιξη η οποία χαρακτηρίζεται βαριά ήττα για τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν, που βλέπουν τις ελπίδες τους ότι θα αποσπούσαν την πλειοψηφία των εδρών στην άνω Βουλή να μειώνονται. 

 «Μόλις τηλεφώνησα στον γερουσιαστή Τίλις για να τον συγχαρώ» για τη νίκη του, ανέφερε μέσω Twitter ο Καλ Κάνιγχαμ, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, πριν καν ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα. 

 Οι Ρεπουμπλικάνοι καταλαμβάνουν πλέον 49 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών στο 100μελές σώμα.

 Μένουν να κριθούν ακόμη τρεις έδρες: μία στην Αλάσκα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος γερουσιαστής προηγείται, σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, και δύο στην παραδοσιακά συντηρητική Τζόρτζια, όπου θα γίνουν διπλές επαναληπτικές εκλογές την 5η Ιανουαρίου. 

 Οι Δημοκρατικοί καλούνται να αποσπάσουν αυτές τις δύο τελευταίες έδρες αν θέλουν να στερήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους. 



 ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...