Θύμα των lockdowns και η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ευρώπη ! Αποκαρδιωτικά στοιχεία !


 Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε απρόσμενα τον Σεπτέμβριο, λόγω κυρίως της μεγάλης πτώσης στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών. 

 Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,4% σε σχέση με τον Αύγουστο και 6,8% σε ετήσια βάση. 

Οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,7% σε μηνιαία βάση και μείωση 5,8% σε ετήσια βάση. 

 Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς από 12,5% τον Μάιο υποχώρησε στο 9,5% τον Ιούνιο, στο 5,3% τον Ιούλιο και στο 0,6% τον Αύγουστο, για να μειωθεί τον Σεπτέμβριο.

 Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τηλεοράσεων και πλυντηρίων, ήταν ο ισχυρότερος μοχλός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής τους προηγούμενους μήνες, αλλά μειώθηκε 5,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ και η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε 1% τον ίδιο μήνα. 

Οι άλλες συνιστώσες αυξήθηκαν, ιδιαίτερα η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως ρούχων, κατά 2,1%.

 Οι μεγαλύτερες μειώσεις της βιομηχανικής παραγωγής σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν στην Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ πολλές χώρες – μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Γαλλία – κατέγραψαν αυξήσεις. 

 Σε ετήσια βάση, η μόνη χώρα με αυξημένη παραγωγή ήταν η Πορτογαλία, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση είχε η Ιρλανδία (13,6%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία με μειώσεις μεγαλύτερες από το 6%. 



 ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...