Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο ''τραπέζι'' !

 


Κι άλλα μέτρα σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση. 

 Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης με την πανδημία μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ιδίως στις επιβαρυμένες με κορονoϊό περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, τότε θα πάμε σε νέα μέτρα. 

 Αυτό είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι. 

 Οι 7 ημέρες μετά την επιβολή της καραντίνας ενδεχομένως να είναι αρκετές για να δείξουν που πάει η χώρα με τον κορονoϊό. 

 Κανείς δεν περιμένει θεαματικά αποτελέσματα και μείωση των κρουσμάτων σε τριψήφιο νούμερο. 

Ωστόσο, κάποιοι δείκτες, όπως τα κρούσματα αλλά και ο αριθμός ασθενών που χρειάζεται ΜΕΘ, θα κρίνει τις μετέπειτα αποφάσεις.

 Ηδη το σενάριο της λήξης του lockdown στα τέλη του μήνα φαντάζει απίθανο και σίγουρα θα πάρει χρόνος για να ξαναεπιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα. 

 Με τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται στο κόκκινο και την Θεσσαλονίκη να καταγράφει δραματικά ποσοστά σε θετικούς (1 στους 3) και σε νεκρούς, αν από την επόμενη εβδομάδα δεν δούμε καλύτερα αποτελέσματα τότε το Μαξίμου θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα. 

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το MEGA, οι επόμενες 48 ώρες αναμένεται να είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις που θα λάβουν από κοινού η κυβέρνηση με τους ειδικούς, για περαιτέρω περιορισμούς.

 Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι Ένα από αυτά είναι η επαναφορά της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, δηλαδή να ισχύουν μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί μόνο για λόγους υγείας και έκτακτης ανάγκης και για όσους εργάζονται. 

 Δεν αποκλείεται επίσης να μπει πλαφόν στα SMS αλλά και «ταβάνι» στον χρόνο που απαιτείται π.χ. για να κάνει κάποιος τα ψώνια ή να πάει για άθληση. 



 ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...