Αίγυπτος σε Τουρκία: «Σταματήστε τα σχέδιά σας για έρευνες στην Αν.Μεσόγειο, παραβιάζουν την ΑΟΖ μας» !


Έμμεση στήριξη του Καϊρου στην Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Η Αίγυπτος δήλωσε το Σάββατο πως μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ενδεχομένως ύδατα όπου το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.

Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά είπε πως η ενδεχόμενη παραβίαση προκύπτει από το σημείο οκτώ της προειδοποίησης της Τουρκίας.

Οι σεισμικές έρευνες είναι μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για ενδεχόμενες έρευνες υδρογονανθράκων.

Το Κάιρο αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην προκλητικότατη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία την 21η Ιουλίου, δεσμεύοντας μία θαλάσσια έκταση στο σημείο που συναντώνται η ελληνική, τουρκική, αιγυπτιακή και κυπριακή ΑΟΖ!

Η συγκεκριμένη NAVTEX προέβλεπε γεωτρήσεις από το Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγο της δυναμικής αντίδρασης των Ελληνικών Ε.Δ.





ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...