Βρετανία: Κερδίζει «χώρο» η θεωρία συνωμοσίας πως για τη «γέννηση» του κορωνοϊού ευθύνεται το δίκτυο 5G !


Σάλο έχει προκαλέσει η θεωρία συνωμοσίας για τη σχέση ανάμεσα στο δίκτυο 5G και την «γέννηση» του κορωνοϊού. 

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας επιχειρούν να δώσουν τέλος στη «φαρσοκωμωδία» όπως την χαρακτηρίζουν και να καταρρίψουν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η ακτινοβολία του δικτύου ευθύνεται για την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών MobileUK, που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες Three, O2, EE και Vodafone, τόνισε ότι «ήταν ανησυχητικό το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας εξαπλώθηκε ο μύθος γύρω από το δίκτυο 5G».

To χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάλληλοι σε θέσεις - κλειδιά στην MobileUK έχουν πέσει θύματα εξύβρισης εξαιτίας των σχετικών θεωριών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κυκλοφόρουσαν βίντεο που δείχνουν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες, σε Μπέρμινχαμ και Κόβεντρι.

Οι πυροσβέστες έδιναν επί δύο ώρες μάχη με τη φωτιά, ενώ διακόπηκε στο σημείο η κυκλοφορία.

Σοκαριστικά πλάνα αναρτήθηκαν στο Facebook, όπου φαίνεται η στιγμή που φωτιά έκαιγε τις 21 μέτρου κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Μάλιστα, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξε ότι μια από τις πυρκαγιές ξεκίνησε σκόπιμα, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν απείλησε κεραία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Το θέμα είχε λάβει διαστάσεις, καθώς δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook, το οποίο έχει διαγραφεί, και με το οποίο επιχειρήθηκε η διασπορά της θεωρίας.

Στη συγκεκριμένη, δε, σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο, κυκλοφορούσαν βίντεο τα οποία υποστήριζαν πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού καίγονταν κεραίες 5G, ενώ οι χρήστες που τα αναρτούσαν ενθάρρυναν τον κόσμο να κάνει το ίδιο.



ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...