Ηχηρό «όχι» Τραμπ στον ΠΟΥ ! Εκτός της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την παρασκευή εμβολίων κατά του Covid-19 οι ΗΠΑ !


«Φουντώνει» η κόντρα ανάμεσα στην Εθνική Δεξιά των ΗΠΑ και τον ΠΟΥ.

Καταιγιστικές είναι οι διεθνείς εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, με τον Αμερικανό πρόεδρο να προβαίνει σε άλλη μία κίνηση-ματ κατά της Νέας Τάξης.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ΗΠΑ αποτελούν και επίσημα παρελθόν από την «παγκόσμια προσπάθεια» υπό την αιγίδα του ΠΟΥ για την κατασκευή φαρμάκων και εμβολίων κατά του Covid-19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στην έναρξη μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας την Παρασκευή για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων και εμβολίων κατά του COVID-19, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στη Γενεύη στο Reuters.

«Δεν θα υπάρξει επίσημη συμμετοχή των ΗΠΑ», απάντησε ο ίδιος μέσω email.

Και συνέχισε:

«Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την πρωτοβουλία για τη στήριξη της διεθνούς συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη εμβολίου ενάντια στον COVID-19 το συντομότερο δυνατό».

Ήδη αρκετά διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και το National Post μεταδίδουν την είδηση.


Θυμίζουμε πως δεν πέρασαν παρά μόνο μερικά 24ωρα από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ανακοινώσει την αναστολή χρηματοδότησης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η παγκόσμια πρωτοβουλία του ΠΟΥ...

Ήδη από χθες Πέμπτη στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχε ανακοινώσει πως σήμερα θα λάμβανε χώρα μία πρώτη τηλεδιάσκεψη για αναφορικά με μία νέα «παγκόσμια πρωτοβουλία» για την εύρεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ηγέτες κρατών αλλά και σημαίνοντες αξιωματούχοι όπως ο Γάλλος πρόεδρος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς επίσης και ο Βρετανός ΥΠΕΞ αποδέχθηκαν το κάλεσμα του ΠΟΥ.





ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...