Διεθνή ΜΜΕ «ισοπεδώνουν» τον Τσίπρα: «Οι Έλληνες τον διώχνουν από την εξουσία, δεν τήρησε καμία υπόσχεση» ! «Πρέσπες» & οικονομία καθόρισαν τις εξελίξεις !


Εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα και στις σημερινές εκλογές κάνει ο διεθνής Τύπος «προβλέποντας» την ήττα του Αλέξη Τσίπρα και την αυτοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως προκύπτει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα παίζουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης πέρυσι το καλοκαίρι στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οικονομία (όπου σε αντίθεση με τις αρχικές του υποσχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας «έβαλε την υπογραφή του» σε τρίτο μνημόνιο και μέτρα λιτότητας) όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ψηφόφορων της Βόρειας Ελλάδας.

Την ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις σημερινές (7/72019) «βλέπει» το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες με τους ψηφοφόρους να αναμένεται να διώξουν τον Τσίπρα».

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την Κυριακή στις πρώτες εθνικές εκλογές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, και το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εκδιωχθεί από τη συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια στην εξουσία, ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης -αλλά και ο νεότερος σε περισσότερο από ένα αιώνα- προσπαθεί να ξεπεράσει τη 10 μονάδων διαφορά με τη ΝΔ εν μέσω εκτεταμένης δυσαρέσκειας έπειτα από χρόνια υψηλής φορολογίας» σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ενώ συμπληρώνει ότι «με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που προβλέπουν σαφή νίκη για το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Τσίπρας κάλεσε τους υποστηρικτές να κινητοποιηθούν, ελπίζοντας σε μια αντροπή».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Στο πρακτορείο περιλαμβάνονται και δηλώσεις Ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Χρήστος Μαραβλής που μίλησε στο AFP, είχε ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και δηλώνει πως πολλοί ψηφοφόροι θέλουν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα επειδή πρόδωσε τον ελληνικό λαό με τις ψεύτικες υποσχέσεις του.

Στον αντίποδα, η κα. Αλκμήνη από τη Νέα Σμύρνη εκτιμά όταν εάν κερδίσει η ΝΔ, «φοβάμαι ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα επιδεινωθούν».
Τέλος, το AFP σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί δριμεία κριτική επειδή παρουσιάστηκε ως πολέμιος της λιτότητας, αλλά εντέλει αποδέχθηκε άλλο ένα δανειακό πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

ΤΗΕ TELEGRAPH

«Οι κουρασμένοι Έλληνες «τιμωρούν» την προοδευτική Αριστερή κυβέρνηση και επαναφέρουν την παλιού στιλ πολιτική δυναστεία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Telegraph για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται, εξαντλημένοι από τη λιτότητα και απογοητευμένοι από τις αθετημένες υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι Έλληνες αναμένετια να εκλέξουν ως νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον απόγονο μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας και τον γιο ενός πρώην πρωθυπουργού» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με υποσχέσεις να αψηφήσει τις Βρυξέλλες και τους δανειστές της Ελλάδας, να επαναδιαπραγματευτεί ένα τεράστιο πακέτο διάσωσης και να βάλει τέλος στη λιτότητα.

Το σύνθημά του ήταν «ελπίδα έρχεται» αλλά μέσα σε λίγους μήνες που ήταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας «αψήφησε τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος και έμεινε παγιδευμένος με το πρόγραμμα διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων λιρών που υπέβαλε η «τρόικα» – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Από τότε οι Έλληνες υπέστησαν νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων, μειώσεων στις συντάξεις και απωλειών θέσεων εργασίας.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα επιτελεία των κομμάτων ήδη ετοιμάζουν τα… κομπιουτεράκια τους για να «ζυγίσουν» τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019.

Από τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες προκύπτει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών 2019 θα ανακοινωθεί γύρω στις 21:00 το βράδυ.

Η πρόγευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ωστόσο, θα έρθει δυο ώρες νωρίτερα -στις 19:00- με την ανακοίνωση του exit poll 2019, που αυτή τη φορά θα είναι κοινό για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Τα τρία σενάρια για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αναλυτές και επιτελεία κομμάτων έχουν καταλήξει σε τρία πιθανά σενάρια για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019.

Το πρώτο εξ αυτών φέρνει τη ΝΔ να κερδίζει με οριακή αυτοδυναμία, δομώντας μια κοινοβουλευτική ομάδα ισχύος 152 – 153 βουλευτών. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «χτίσει» ένα υπουργικό συμβούλιο με έντονα κομματικό χαρακτήρα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εσωκομματικών ρήξεων.

Το δεύτερο -επίσης συγκρατημένο- σενάριο που επεξεργάζονται οι ειδικοί για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019 είναι αυτό της ενισχυμένης αυτοδυναμίας της ΝΔ, με μια κοινοβουλευτική ομάδα της τάξης των 155 με 156 βουλευτών. Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται πως θα «έλυνε» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς θα μπορούσε να εντάξει στο υπουργικό συμβούλιο ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς της επιλογής του ή, ακόμα, και στελέχη της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το τρίτο σενάριο για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019, αφορά μια ευρεία αυτοδυναμία, που θα εξασφάλιζε στη ΝΔ πάνω από 160 βουλευτές. Μια τόσο άνετη νίκη θεωρείται πως θα έδινε στον πρόεδρο της ΝΔ την ευκαιρία να σχηματίσει ένα υπουργικό συμβούλιο ακριβώς όπως το έχει στο μυαλό του, δίχως να δεσμεύεται από την τήρηση γαλάζιων -ή και άλλων- ισορροπιών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών για τη χρήση των σταυρών στα ψηφοδέλτια, καθώς στις βουλευτικές εκλογές 2019 ισχύουν διαφορετικά όρια ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια.







ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...