Το BBC, τα περί «μακεδονικής μειονότητας» και τα Στροβίλια ! Που αποσκοπούν οι Βρετανοί !


Σάλος έχει προκληθεί από το ρεπορτάζ του BBC που έκανε λόγο για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν και εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος» με το ΥΠΕΞ να απαντάει ανεπίσημα μόλις χθες.

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι το BBC δεν αποσκοπεί κάπου καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του Ράμα στην Αλβανία και οι διαδηλώσεις στη Σερβία και είναι γνωστό ότι το κρατικό βρετανικό κανάλι πάντοτε εξυπηρετεί τους σκοπούς του Foreign Office και όλοι αναρωτιούνται ποιοι είναι οι σκοποί αυτοί.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία "έβαλε πλάτη" στις τουρκικές επιθετικές ενέργειες και επί της ουσίας έδωσε το "πράσινο φως" στον "Αττίλα" για περαιτέρω προκλήσεις στην Κύπρο, στα Στροβίλια.


Η βρετανική πρεσβεία στην Κύπρο αλλά και η βρετανική Ύπατη Αρμοστεία "σφυρίζουν" αδιάφορα και παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, κάτι που εξόργισε τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο.

Οι Βρετανοί λένε ότι ένα εμπόδιο απλά μετακινήθηκε από τις «ανατολικές κυρίαρχες βάσεις» ως ένα προσωρινό μέτρο κατά του λαθρεμπορίου και της αποφυγής τελωνειακών ελέγχων, σύμφωνα με τα καθήκοντα βάσει του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική πρεσβεία, οι Κύπριοι θα συνεχίσουν τη ζωή τους ανεμπόδιστα, χωρίς πρόσθετους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης εντός των βάσεων.

Επί της ουσίας δηλαδή η Ελλάδα δέχτηκε δύο κτυπήματα από την Βρετανία εντός ολίγων ημερών σε δύο μείζονα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό, στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό.

Οι Βρετανοί πάντα διακατέχονταν από ανθελληνισμό και παραδοσιακά έπαιρναν το μέρος της τουρκικής πλευράς καθώς ουδέποτε ήθελαν την Ελλάδα να κυριαρχεί στην Α.Μεσόγειο και την βαλκανική χερσόνησο.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας», διαμηνύουν διπλωματικές πηγές. Το ρεπορτάζ του BBC, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ιστορία.

Σήμερα αναμένεται να αποστείλει το υπουργείο Εξωτερικών και επιστολή διαμαρτυρίας όπως πάντα με καθυστέρηση και αφού το ρεπορτάζ αυτό έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον πλανήτη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε «να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ για την ανακοίνωσή της.

«Αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι. Η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα μειονότητας».

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως το BBC επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο παιχνίδι μπήκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Συνθήκη, πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται, κατά το γράμμα της και το πνεύμα της, με τρόπο που δεν αφήνει ούτε ίχνος αλυτρωτισμού. Κατά συνέπεια, οιαδήποτε αντίθετη τακτική θα εμποδίζει, αυτονοήτως, την ευρωπαϊκή ενταξιακή πρόοδο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», απάντησε εμμέσως στο δημοσίευμα και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Γεγονός παραμένει ότι όσοι υποστήριζαν μαζί με το pronews.gr, πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει θέμα “μακεδονικής μειονότητας”, όπως και διδασκαλία “μακεδονικής γλώσσας”, δικαιώθηκαν.

Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ είχε κάνει λόγο για “Μακεδόνες του Αιγαίου”, οι οποίοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποκλείεται «να διδάσκονται την μακεδονική γλώσσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο προκαλεί. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 με τίτλο «Η πίεση για αυτονομία της Κέρκυρας μεγαλώνει», έκανε λόγο περί αυτονομίας της Κέρκυρας! Φιλοξενούσε έναν άγνωστο Ελληνοαυστραλό ονόματι Χάρι Τσουκαλάς, ο οποίος είχε ξεκινήσει κίνημα για να δοθεί στην Κέρκυρα αυτονομία από την Αθήνα! Ο ίδιος δήλωνε στο BBC ότι «δεν θέλουμε ανεξαρτησία από την Ελλάδα», του αρκούσε η αυτονομία!

Στο δημοσίευμα αντέδρασε και το ΚΙΝΑΛ. «Λίγες ήμερες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού. Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν, όπως αγνόησαν και τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.










ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...