Αερογέφυρα της ρωσικής Αεροπορίας μέσω Τουρκίας: Στέλνουν αλεξιτπωτιστές στην Συρία για την επίθεση στην Ιντλίμπ !


Αυξημένη κινητικότητα ρωσικών και συριακών δυνάμεων ! Συνεχείς πτήσεις Il-76 της ρωσικής Αεροπορίας !

Τουλάχιστον 4 μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 της ρωσικής Αεροπορίας πέταξαν σήμερα στη Συρία, μέσω Τουρκίας από τη Ρωσία για να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση Χμεμίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αεροσκάφη απογειώνονται απο την αεροπορική βάση του Μοζντόκ μεταφέρoντας δυνάμεις της VDV δηλαδή Ρώσους αλεξιπτωτιστές οι οποίοι θα εμπλακούν στην μεγάλη επιχείρηση ανακατάληψης της Ιντλίμπ από τους ισλαμιστές.

Είναι η πρώτη φορά που πρωθούνται στην Συρία δυνάμεις της VDV από την έναρξη μείζονος εμπλοκής της Ρωσίας στον πόλεμο.


Στην ίδια την Χμειμίμ η ρωσική Αεροπορία παραμένει με ισχυρό στόλο αεροσκαφών. Δορυφορικές φωτογραφίες από τις 30 Ιανουαρίου αποκαλύπτουν 7 Su-24, 4 Su-34 και 4 Su-35S τα τελευταία για την εκτέλεση αποστολών αεροπορικής υπεροχής, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Su-25 τα οποία θα φέρουν και το κύριο βάρος των ρωσικών βομβαρδισμών,











Στην ίδια την Ιντλίμπ η κατάσταση είναι τεταμένη, ιδίως μετά τη σημερινή βομβιστική ενέργεια όπου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 15 ατόμων.

Οι δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Ιντλίμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS).

Η HTS, συριακό πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ελέγχει όλη την περιοχή Ιντλίμπ, όπου έχουν βρει καταφύγιο αντάρτες, καθώς και εν υπνώσει πυρήνες εξτρεμιστών μουσουλμάνων της ISIS.

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε κύριο δρόμο στην πρωτεύουσα της επαρχίας. Στα θύματα περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πολιτικής άμυνας που έφθασαν στο σημείο λίγο πριν σημειωθεί μια δεύτερη έκρηξη σε κοντινό σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η δεύτερη βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μια μοτοσικλέτα.













ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...