Αιματοχυσία στα σύνορα Βενεζουέλας- Βραζιλίας ! Ο στρατός του Μαδούρο άνοιξε πυρ κατά ιθαγενών ! Δύο νεκροί και 15 τραυματίες (ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO) !


Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βενεζουέλα, στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία. Ιθαγενείς προσπάθησαν να εμποδίσουν στρατιώτες από το να κλείσουν τα σύνορα για να μην περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια!

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες μέλη της φυλής Πέμον, ενώ η Washington Post μεταδίδει πως μια γυναίκα έχασε τη ζωή της μαζί με τον σύζυγό της. Η γυναίκα ονομάζεται Zoraida Rodriguez, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Γκραν Σαμπάνα, Εμίλιο Γκονζάλες.

Όπως υποστηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση «Καπέ Καπέ» οι ιθαγενείς από την πόλη Γκραν Σαμπάνα, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από την αυτοκινητοπομπή της Εθνοφρουράς.

Η Γκραν Σαμπάνα βρίσκεται στην πολιτεία Μπολίβαρ, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Στην απέναντι πλευρά των συνόρων έχει μεταφερθεί και αποθηκευτεί ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Βενεζουέλας.



Οι ιθαγενείς συγκρούστηκαν με άνδρες της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας και στρατιώτες, που εκείνη την ώρα μετακινούσαν τανκς στα σύνορα με τη Βραζιλία.

 Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες και έριξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.



Το Παρατηρητήριο Συγκρούσεων έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από τη στιγμή που τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες.



Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό έσπευσε να διαμηνύσει μέσω twitter ότι όσοι άνοιξαν πυρ κατά των ιθαγενών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η άτυχη γυναίκα, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Κάλεσε τον αρχηγό του στρατού Jesus Mantilla Oliveros και τον διοικητή της επαρχίας, Alberto Mirtiliano Bermúdez είτε να συλλάβουν εκείνους που άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τη γυναίκα ή θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι.


Έστειλε δε κι ένα μήνυμα προς το στρατό, που εξακολουθεί να στηρίζει τον Μαδούρο: «έως αύριο θα πρέπει να αποφασίσετε πως θέλετε να σας θυμούνται.

 Ξέρουμε ποιοι είναι με το λαό, το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο. Αύριο, μπορείτε να το αποδείξετε!«.












ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...