Αυτές θα είναι οι ΝΕΕΣ ταυτότητες των Σκοπιανών μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ !


Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, με σκοπό να αποδομήσει τα επιχειρήματα και τις ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των πρεσπών, διάβασε (υποτίθεται), την ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων.

Γιατί υποτίθεται; Διότι, ως εκείνη την ώρα, δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας το πλήρες κείμενο. Έτσι ο πρωθυπουργός, μπορούσε, όπως και έκανε, να απομονώσει ορισμένα τμήματα του κειμένου ώστε διαβάζοντάς τα μεμονωμένα, να προσπαθήσει να πείσει για όσα λέει.

Είπε λοιπόν:

«Τι διευκρινίζουν λοιπόν οι γείτονες μας στο κείμενο αυτό, που είναι νομικά δεσμευτικό και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία; Πρώτον ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας. 

Και δεύτερον ότι η γλώσσα των γειτόνων μας όπως αναφέρεται στην συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών»

Δείτε το βίντεο:Όμως, τώρα που το κείμενο δημοσιεύτηκε ολόκληρο, είναι ξεκάθαρο πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει ο Α.Τσίπρας, αφού υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά σε «Μακεδονικό λαό» . Αυτό το θίξαμε στο παρακάτω άρθρο μας μερικές μέρες πριν, όπου δώσαμε και ολόκληρο το κείμενο της διακοίνωσης.

Θυμηθείτε: Χείρα «βοηθείας» Σκοπιανών με ρηματική διακοίνωση: Ιδού τι γράφουν όμως αυτά που δεν διάβασε ο πρωθυπουργός στην Βουλή (ΦΩΤΟ)

Την ίδια μέρα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, είχε εκφράσει τους φόβους της για το τι περιέχεται στη ρηματική αυτή διακοίνωση, αναφέροντας:

«Η Διπλωματική διακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον κ. Τσίπρα όχι μόνον δεν μεταβάλει στο παραμικρό την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φαίνεται να την επιδεινώνει ακόμα περισσότερο»
Με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε «μακεδονικό λαό».

Το αναφέρει ξεκάθαρα και μάλιστα δύο φορές η ρηματική διακοίνωση μέσα στο κείμενο των τροποποιήσεων. Αν η ελληνική πλευρά δεν αντιδράσει άμεσα, θα έχουμε χαρίσει ακόμη μία αποκλειστικότητα χρήσης του όρου μακεδονικός στην άλλη πλευρά.

Σε ό,τι αφορά τη γλώσσα, όσοι υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ας συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι εάν η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια ανήκει στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών. Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά την αναγνωρίσαμε ως «μακεδονική» γλώσσα. 

Στις νοτιοσλαβικές γλώσσες ανήκει και η Βουλγαρική. Δεν την αποκαλεί ωστόσο κανένας στον κόσμο «νοτιοσλαβική». Την ονομάζουν Βουλγαρική και τη μιλούν οι Βούλγαροι που μένουν στη Βουλγαρία. Ας πάψει λοιπόν η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αφελείς προφάσεις για την πρωτοφανή υποχώρηση που έκανε, αναγνωρίζοντας Μακεδονική γλώσσα.

Τα ίδια ισχύουν και για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι δήθεν προσφέρεται ικανοποιητική διευκρίνηση πως ο όρος nationality σημαίνει ιθαγένεια και όχι εθνότητα.

Εάν πράγματι nationality στη συμφωνία σημαίνει ιθαγένεια και μόνον, δηλαδή παραπέμπει σε ένα κράτος, τότε αυτονοήτως η ιθαγένεια θα έπρεπε να ακολουθεί την ονομασία του και να ορισθεί αποκλειστικά ως βορειομακεδονική. 

Και όχι να επιτρέπεται η χρήση του όρου Μακεδονική, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Άλλη μια ακατανόητη υποχώρηση από την ελληνική πλευρά».

Λίγες μέρες πριν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών, οι φόβοι αυτοί έρχονται δυστυχώς να επαληθευθούν.

Με κάθε επιφύλαξη, σας δείχνουμε τη νέα ταυτότητα των Σκοπιανών, μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών:


Αυτή φαίνεται να είναι η νέα ταυτότητα των Αλβανών πολιτών των Σκοπίων, όπως έχει δημοσιευτεί εδώ, αλλά και που όπως θα δείτε παρακάτω, παρουσιάστηκε από τηλεοπτική εκπομπή στη χώρα μας.

Σημείωση: Η συγκεκριμένη ταυτότητα που βλέπεται στη φώτο, φαίνεται να είναι το επίσημο έγγραφο για τους Αλβανούς πολίτες των Σκοπίων.

Στο επάνω μέρος : Γράφει σε τρεις γλώσσες, Σλαβικά, Αλβανικά και Αγγλικά «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Στο αριστερό μέρος: Η συντομογραφία παραμένει «ΜKD», δηλαδή «MACEDONIA-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», δεν μπαίνει κάποιο «Ν» (NORTH=BΟΡΕΙΑ) μπροστά.

Στο «CITIZENSHIP» (Ιθαγένεια): Για τους..«Σλαβομακεδόνες» θα γράφει «MAQEDONSKO» στα Σλαβικά και «MACEDONIAN», στα Αγγλικά. Δηλαδή «Μακεδόνας». Δεν υπάρχει κανένας προσδιορισμός «Βόρειος» ή κάτι άλλο μπροστά.

Στις ταυτότητες των Αλβανών πολιτών των Σκοπίων, κατέληξαν στο να γράφει «MAQEDONISE», που σημαίνει «Ιθαγένεια της Μακεδονίας».

Στο «NATIONALITY» (Εθνότητα) : Για τους Αλβανούς, θα γράφει «Αλβανός» στις τρεις γλώσσες που προείπαμε. Αυτό μπορείτε να το δείτε και στη φωτό της ταυτότητας παραπάνω.

Για τους…«Σλαβομακεδόνες»: Δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο ποια θα είναι η τελική μορφή της ταυτότητας. Βλέπουμε όμως ότι για την Ιθαγένεια ήδη έχει αποφασιστεί το «MAQEDONSKO», δηλαδή Μακεδόνας.

Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα των νέων ταυτοτήτων των πολιτών των Σκοπίων, που σε λίγο θα ονομάζονται πολίτες της… «Β.Μακεδονίας». Το «Βόρεια» βέβαια, έχει ήδη πάει…περίπατο, και οι περισσότεροι τους αποκαλούν ήδη σκέτο «Μακεδονία» και «Μακεδόνες».

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία παρουσιάστηκε η εν λόγω ταυτότητα, η οποία υπενθυμίζουμε και πάλι πως είναι των Αλβανών πολιτών των Σκοπίων. Μετά την παρουσίαση της γίνεται λόγος και για τη ρηματική διακοίνωση και τη σύνδεση μεταξύ τους.Με δυο λόγια : Όπως όλα δείχνουν, αναγνωρίζεται και επίσημα Μακεδονικός λαός» , ως ξεχωριστό ΕΘΝΟΣ από τους Έλληνες, που μιλάει την…Μακεδονική γλώσσα και όλοι θα αρχίσουν σταδιακά να κάνουν τον διαχωρισμό που έκανε και ο Ζ.Ζάεφ, όταν είπε, «Εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι Έλληνες».

Ιδού λοιπόν ένα εκ των αποτελεσμάτων της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία οι Έλληνες ουδέποτε ρωτήθηκαν αν την θέλουν ή οχι.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε την δήλωση του τέως ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά:

«Να ρωτήσουμε τον λαό μας αν συμφωνεί να αλλάξει ένα τρίτο κράτος το όνομά του με διπλωματικά μέσα και χωρίς να έχει χάσει πόλεμο; Να αποφασίσει μια τρίτη κοινωνία, εκτός διπλωματίας, αν δέχεται τη μετονομασία μιας χώρας; Εγώ θα έλεγα: «Παν μέτρον άριστον». Δεν νομίζω ότι απαιτούνται πρόωρες εκλογές λόγω «Πρεσπών», ούτε δημοψήφισμα».


ΠΗΓΗ: el.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...