«Λουκέτο» στα ταχυδρομεία όλης της χώρας ! 2.500 ταχυδρομικοί στον δρόμο !


Ενα εφιαλτικό πλάνο το οποίο προβλέπει «κούρεμα» κατά 50% στο προσωπικό και στο δίκτυο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, καλείται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση του οργανισμού.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης, όπως χαρακτηρίζεται, συντάχθηκε από την βρετανική εταιρεία συμβούλων PriceWaterhouseCoopers (PWC), με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, που ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι προβλέπονται, χονδρικά, 2.500 απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό των ΕΛΤΑ που σήμερα έχει στο δυναμικό του 5.900 εργαζόμενους. Για τα υποκαταστήματα αυτό που, προφορικά, μας μεταφέρθηκε είναι ότι θα μείνουν περίπου 415 από τα 700 που έχει σήμερα το δίκτυο» λέει στο iefimerida ο Γιώργος Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των ταχυδρομικών, περιμένουν εδώ και δυο μήνες να έχουν έγγραφη ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν τί σχεδιάζεται για το μέλλον των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν τίποτε στα χέρια τους.

Πάγια θέση της ΠΟΣΤ είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν περικοπές, και δη τόσο «αιματηρές», καθώς τα ΕΛΤΑ έχουν συμβατικές υποχρεώσεις και πρέπει να τηρούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη λειτουργία τους.

«Αν προσπαθήσουν να περάσουν αυτό το σχέδιο, μιλάμε για διάλυση των ΕΛΤΑ, καθώς το 50% του δικτύου θα εξανεμιστεί. Είναι σαφές ότι στοχεύουν στη συρρίκνωση και την απαξίωση των ΕΛΤΑ και πως εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος όμως και των πολιτών» προσθέτει ο κ. Βασιλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ υποστηρίζει ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ, για τις υπηρεσίες που παρείχαν τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια, ανέρχονται «στα 250 με 300 εκατομμύρια ευρώ. Είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα ρευστότητας. 

Ομως αντί να διεκδικηθούν αυτά τα χρήματα, επιχειρούν να καλύψουν αυτή τη “μαύρη” τρύπα στα ταμεία, στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Να γνωρίζουν ότι το σχέδιο διάλυσης του ταχυδρομείου δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Είναι όνειρα θερινής νυκτός» καταλήγει ο Γιώργος Βασιλόπουλος.

Σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τις εξελίξεις που δρομολογούνται για τα ΕΛΤΑ, τα σωματεία ταχυδρομικών έχουν προκηρύξει απεργία για την προσεχή Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι δίνουν «ραντεβού» στο Θέατρο Αλφα, επί της Πατησίων, για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε επαρχιακές πόλεις.






















ΠΗΓΗ: crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...