Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας προς ΗΠΑ: «Είστε ασεβείς και απαράδεκτοι» ! Βαθαίνει η κρίση !


«Η χρήση από τις ΗΠΑ απειλητικής γλώσσας εναντίον της Τουρκίας είναι απαράδεκτη και ασεβής, δεδομένων των δεσμών μεταξύ των δύο συμμάχων», επισήμανε σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς απείλησε ευθέως να επιβάλει κυρώσεις στη Τουρκία εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα. Είχαν προηγηθεί ο ίδιος ο Ν.Τραμπ και εν συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Πομπέο.

Η (νέα...) κρίση έχει ξεσπάσει στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον με αφορμή την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος για 21 μήνες στις τουρκικές φυλακές προτού τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα άσκησε έφεση ενάντια στην απόφαση για τον κατ’ οίκον περιορισμό του και για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην Τουρκία για «τρομοκρατία» , δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο Ρόιτερς και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μπράνσον, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε κατ΄ οίκον περιορισμό έπειτα από φυλάκιση 21 μηνών, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «τρομοκρατική» δράση και υποστήριξη της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, αλλά και της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Ο πάστορας, ο οποίος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών αν κριθεί ένοχος.

Η προσφυγή αναφέρει ότι ο Μπράνσον εξακολουθεί να στερείται της ελευθερίας του και δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στην κανονική του ζωή και να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Ο δικηγόρος του, Τζεμ Χαλαβούρτ δήλωσε ότι το τουρκικό δικαστήριο της Σμύρνης, όπου δικάζεται ο Μπράνσον, θα αποφανθεί επί της προσφυγής σε 3 με 7 μέρες. Η επόμενη ακρόασή του για τη δίκη του έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.




















ΠΗΓΗ:pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...