Η Τουρκία βγάζει τον «Πορθητή» στη Μεσόγειο και ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις !


Επιστρέφουν στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι με ένα γεωτρύπανο που φέρει….»οθωμανικό όνομα».

Το πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας κατευθύνεται, σύμφωνα με το στίγμα που έδωσε, στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Την πρώτη του έξοδο από τον Βόσπορο πραγματοποιεί το πρόσφατα αποκτηθέν πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Πορθητής. Μετά από ακινησία μηνών το πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας, επανδρωμένο με καταρτισμένο προσωπικό κατευθύνεται σύμφωνα με το στίγμα που έδωσε, στην Μεσόγειο, και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Μιλώντας κατά την τελετή «αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου» ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε ότι από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειο, ενώ ανέφερε ότι το όνομα ‘Πορθητής’ δόθηκε προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το politis.cy, ο Τούρκος Υπουργός ευχήθηκε μια μέρα η Τουρκία να αναζητήσει πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Αναφερόμενος στους τουρκικούς σχεδιασμούς για τον «Πορθητή» ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτό το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.


Μάλιστα ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι δίπλα στον «Πορθητή» θα προστεθεί και δεύτερο πλοίο γεωτρύπανο και θα ερευνήσουμε σπιθαμή με σπιθαμή τη θάλασσά μας στη Μαύρη Θάλασσα. Και το δεύτερο μας πλοίο θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) φέτος”, ανέφερε.



















ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...