Μας τα κρύβουν; Καταγγελία για σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ) !


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στα ψιλά γράμματα περνά σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνα ψαρά και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μεταξύ των νησίδων Καλόλιμνος και Ίμια.

Όπως κατήγγειλε ο ψαράς στο Λιμεναρχείο Καλύμνου, οι Τούρκοι εμβόλισαν το καΐκι του, με πλοίο της ακτοφυλακής τους, ενώ έπλεε νοτιοδυτικά των Ιμίων.

Όπως είπε το αλιευτικό υπέστη υλικές ζημιές χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα του ίδιου και του πληρώματος.

Σημειώνεται πως τόσο η Καλόλιμνος, όσο και τα Ίμια βρίσκονται ανάμεσα στα νησιά και τις βραχονησίδες, που θέλουν να «γκριζάρουν» οι Τούρκοι.

Η έκφραση Γκρίζες Ζώνες είναι μονομερής όρος της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, χωρίς καμία νομική υπόσταση, που περιγράφει ύδατα και νησίδες του Αιγαίου όπου η Τουρκία αμφισβητεί την παραδεδεγμένη κυριαρχία της Ελλάδος.


Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, στην περιοχή βρισκόταν το «616» σκάφος του λιμεναρχείου της Κω, το οποίο δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Λέει δηλαδή ψέματα ο ψαράς; Ή κάτι μας κρύβουν;

Μάλιστα, το πλήρωμα του σκάφους έκανε εν πλω έλεγχο στο καΐκι και στη συνέχεια διέταξε τον καπετάνιο να μεταβεί στην Κάλυμνο για έκτακτη επιθεώρηση.

Οι λιμενικοί έβγαλαν φωτογραφίες, όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχε μια μικρή ζημιά στο σκάφος του ψαρά.

Ωστόσο, στην Καλόλιμνο διαπιστώθηκε πως η ζημιά αυτή ήταν μεγαλύτερη!

Και οι Τούρκοι αρνούνται το περιστατικό!

Δείτε το ρεπορτάζ και κάτι άλλο:



















ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...