Ξυπνάει ο κοιμισμένος γίγαντας ΠΑΣΟΚ (14%), ο Καραμανλής τρώει τον Μητσοτάκη ! Άνοδος ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ !


Δημοσκοπική βόμβα με τον ερχομό του Οκτώβρη !

Η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσιάζει έρευνα της ProRata σύμφωνα με την οποία η η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, ενώ εντυπωσιακή άνοδο δείχνουν η Λαική Ενότητα 5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και ο θρυλικός ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Μιλάμε για ξύπνημα του άχαστου ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου, το οποίο δεν μπορεί να βλέπει να το αντιπροσωπεύουν πολιτικοί τυχοδιώκτες όπως ο Κουρουμπλής και ο Σπίρτζης και επιστρέφει ακάθεκτο στην εξουσία.

Την ίδια στιγμή η έρευνα καταγράφει κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής και σε σχέση με την τελευταία έρευνα της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2017.

Η εξέλιξη αυτή-σύμφωνα με τον Τάσο Τσακίρογλου που παρουσιάζει τα στοιχεία της δημοσκόπησης- οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες: Αφ’ ενός στο γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει εξαντλήσει τα όρια της συσπείρωσής της (85%) σε μη προεκλογική περίοδο, ενώ είναι πιθανό ότι μέρος των μη παραδοσιακών ψηφοφόρων της, που την επέλεγαν ως μια κατ’ αρχήν διέξοδο, στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις διεργασίες του πόλου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς. 

Αφ’ ετέρου στη σχετική βελτίωση της -πολύ χαμηλής ακόμα- συσπείρωσης των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (47% έναντι 44% τον Ιούνιο), οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι (36%) των πολυάριθμων αναποφάσιστων (20%).

Σύμφωνα με την έρευνα, που καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Αντίστοιχα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, το ΚΚΕ 11%, το Ποτάμι 10%, η Ένωση Κεντρώων 8,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Η ίδια έρευνα καταγράφει πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ποσοστό δυνητικής επιρροής 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Στην δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% «πάντα» ή «μερικές φορές», όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.

Αυτό που διαφεύγει του σχολίου των ενόπλων συντρόφων της εφημερίδας είναι οι διαρροές ψηφοφόρων του Σύριζα προς τα αριστερά του και συγκεκριμένα προς ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.












ΠΗΓΗ:  kourdistoportocali.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...