Η πιο διεφθαρμένη χωρά της Ευρώπης είναι η Γερμανία !


Η πιο διεφθαρμένη χωρά της Ευρώπης είναι η Γερμανία !

Όλοι γνωρίζουμε, διότι το ζούμε, πως η Ευρώπη είναι υπό την οικονομική κατοχή της Ευρώπης. Μίας κατοχής που έχει επιβληθεί μέσω Μνημονίων, λιτότητας και ασφυκτικού πλαισίου στη νομισματική πολιτική. 

Αυτό είναι κάτι που πρωτίστως το ζούμε οι Έλληνες, αλλά όλος ο Νότος της Ευρωζώνης το αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά του.

Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιήθηκε η ισχύς του χρήματος. Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία κατάφερε να διαφθείρει και πολλές άλλες, μέσω μιζών, εκμετάλλευσης πολιτικών ανδρών κατώτερων των περιστάσεων με αποτέλεσμα την κυριαρχία στην Ήπειρό μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μιας βιομηχανίας με συνολικό τζίρο παγκοσμίων τα 500 δις ευρώ. Το σύνολο των γερμανικών εταιρειών είναι πρωταθλητές του αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Στην Ευρώπη υπάρχει η CEO, εταιρεία η οποία πιστοποιεί την καταλληλότητα των αυτοκινήτων, μία εταιρεία γερμανική. Είναι ποτέ δυνατόν να μην πιστεύει κανείς πως η CEO δεν προωθεί περισσότερο τις γερμανικές εταιρείες σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Το δε καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι σαφές. Το αποκάλυψαν και οι Γερμανοί ακόμα δημοσιογράφοι. Μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen, η Audi, η BMW και η Daimler ρύθμιζαν σε μυστικές συναντήσεις τεχνικά ζητήματα, κόστη και προμήθειες. οι συνεννοήσεις μεταξύ τους αφορούσαν και ζητήματα εκπομπής ρύπων, ώστε να χτυπηθούν οι μη-γερμανικές εταιρείες και να μοιραστεί η πίτα της αγοράς μεταξύ μόνο αυτών των εταιρειών. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήρθαν σε μυστικές συνεννοήσεις και συμφωνίες ήδη από τη δεκαετία του ’90 με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού και την από κοινού διαμόρφωση μιας σειράς από στάνταρ, φυσικά προς όφελός τους.

Ακόμα και η Porsche χρησιμοποίησε το, περιβόητο, λογισμικό της Volkswagen που εμφάνιζε τεχνητή μείωση ρύπων στις μετρήσεις. 

Ένα αυτοκίνητο 3000 cc εμφανιζόταν να εκπέμπει ίδιους ρύπους με ένα αυτοκίνητο 1400 cc. Με αυτό τον τρόπο τελείωσαν τις υπόλοιπες χώρες. Μόνο μία χώρα αποφάσισε να πάρει πάνω της την αντίσταση. Οι ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί έφεραν στο φως το μεγάλο σκάνδαλο απάτης της Volkswagen σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της.

 Η πληγή στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ είναι τεράστια καθώς τα γερμανικά αυτοκίνητα παρουσιάζονταν, ψευδώς, εξίσου ισχυρά με τα αμερικανικά αλλά με λιγότερους ρύπους. 

Τώρα όμως που οι Αμερικανοί κατάλαβαν το ‘κόλπο’ πιέζουν την Κομισιόν για να σταματήσει η Γερμανία τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αν αποδειχθεί ότι όντως είχαν συστήσει καρτέλ, τότε τα πρόστιμα από την Κομισιόν θα είναι πολύ μεγάλα. Ίσως θέσουν σε κίνδυνο τα μελλοντικά τους σχέδια: την ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ήδη η Volkswagen έχει βάλει στην άκρη 18 δισ. Ευρώ.

Φυσικά αξίζει να σκεφτόμαστε στην Ελλάδα έχουμε πολλές αγορές από τις γερμανικές επιχειρήσεις. Μήπως τελικά εμείς οι… ‘πελάτες’ έχουμε περισσότερη δύναμη από όση πιστεύουμε;










ΠΗΓΗ: voicenews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...