Σε μαζικό «κούρεμα» καταναλωτικών και καρτών προχωρούν οι τράπεζες ! Τι να κάνουν οι δανειολήπτες !


Οι τράπεζες σχεδιάζουν γενναίο «κούρεμα» σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες !

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες έχουν συστήσει ειδικά τμήματα με σκοπό να εξετάσουν και να προχωρήσουν σε μαζικό «κούρεμα» καταναλωτικών δανείων και καρτών που έχουν ή πρόκειται να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Όπως αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο παράγοντες που γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση «ακόμη και εν μέσω θέρους στελέχη των τραπεζών προσέγγιζαν δανειολήπτες, προτείνοντάς τους γενναίο “κούρεμα” των οφειλών τους, με ταυτόχρονη ρύθμιση του υπολοίπου. 

Κάποιος, δηλαδή, που όφειλε, για παράδειγμα, 30.000 ευρώ καλείτο σήμερα να πληρώσει μόλις 5.000 ευρώ και δη σε 80 δόσεις, με το υπόλοιπο της οφειλής να διαγράφεται. Εάν το ίδιο δάνειο κατέληγε σε fund, τότε η τράπεζα θα έπαιρνε σαφώς λιγότερα χρήματα».

Επιπρόσθετα, ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος τονίζει «δυστυχώς, δεν υπάρχει ένας νόμος που να ορίζει τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να ρυθμίζουν εξωδικαστικά τέτοιες υποθέσεις. 

Ετσι, το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική» και συνεχίζει «οι ενδιαφερόμενοι, που αναμένουν την απόφαση αναφορικά με την υπαγωγή τους ή μη στον νόμο Κατσέλη, δεν πρέπει να απορρίπτουν με κλειστά μάτια τις προτάσεις των τραπεζών. Κι αυτό γιατί η όλη διαδικασία ενέχει ρίσκο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις τράπεζες και να αναζητούν νομικές συμβουλές».

Σχετικά δε με τα στεγαστικά δάνεια, οι τράπεζες προτείνουν το «σπάσιμο» του δανείου, δηλαδή έχοντας προηγηθεί εκτίμηση της τρέχουσας εμπορικής αξίας του ακινήτου, τα τραπεζικά στελέχη προτείνουν στον δανειολήπτη την εξόφληση του αντίστοιχου ποσού, «παγώνοντας» το υπόλοιπο. Αν π.χ το δάνειο είναι 250.000 ευρώ και η αξία του ακινήτου 150.000 ευρώ. Τότε, ο οφειλέτης καλείται να πληρώσει τα 150.000 ευρώ και να «ξεχάσει» τα 100.000 ευρώ.













ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...