Σεισμός στην Ιταλία γκρέμισε σπίτια και σκότωσε 2 άτομα ! Συγκλονιστικές εικόνες !


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στην Νάπολη, χθες το βράδυ στις 8 και 57 λεπτά τοπική ώρα, (21 και 57 λεπτά ώρα Ελλάδας).

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

Δέκα είναι έως τώρα οι αγνοούμενοι από τον σεισμό όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από την Νάπολη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.




















ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...