ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Reuters κατά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας ! Ανιστόρητες αναφορές !


Σε μια πρόκληση αναφορά σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προχώρησε το πρακτορείο Reuters σήμερα σε άρθρο του σχετικά με την πολικο-οικνομική κατάσταση της ΠΓΔΜ.

Το άρθρο,αναφέρεται εξ αρχής στον «Macedonian president», δηλαδή στον «Μακεδόνα Πρόεδρο» και γενικότερα το κείμενο αναφέρει την λέξη «Macedonia» 7-8 φορές.

Όμως αυτό μπορούμε να το προσπεράσουμε καθώς σε όλα τα δίκτυα, πλέον, έχει επιβληθεί η αναφορά των Σκοπιανών ως «Μακεδόνες». Έχει γίνει συνήθεια, δυστυχώς, πλέον. 

Όμως το άρθρο στην κατακλείδα του, κάνοντας μια γενικότερη κατάσταση της ΠΓΔΜ στην οικονομία και την πολιτική, αναφέρει ότι τα Σκόπια προσπαθούν να προσχωρήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη λόγω διαφορών της με την Ελλάδα, με την οποία μοιράζεται το όνομά της «με μια βόρεια επαρχία».


Για τον ανίδεο δημοσιογράφο του Reuters αυτό είναι το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων. Μια Ελληνική επαρχία με το ίδιο όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων. Ξέχασε εντελώς το ιστορικό υπόβαθρο της υποθέσεως, τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών επί της Ελλάδος, και ακόμη υποβίβασε αναφέροντας ως «επαρχεία» την Τεράστια έκταση της Μακεδονίας.

Δεν είναι τυχαίες αυτές οι αναφορές. Υπάρχει μια συνεχή προσπάθεια να υποβιβαστεί το θέμα της ονομασίας, ώστε κάποια στιγμή να το υποβιβάσουμε κι εμείς οι ίδιοι (ήδη έχει γίνει) και στο τέλος να τα δώσουμε όλα εν μία νυκτί. 

Όποιος παρακολουθεί τον διεθνή τύπο, βλέπει με τι απαξίωση αναφέρεται το ζήτημα των Σκοπίων. Και ακόμη κι αν υπάρξει μια πιο σοβαρή προσέγγιση, η Ελλάδα θα είναι ο «κακός» δυνατός της υποθέσεως. Και σ' αυτό ευθυνόμαστε και οι ίδιοι, γιατί δεν διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν...











ΠΗΓΗ: voicenews.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...