Αυξάνεται η ένταση ! Οι Σκοπιανοί έστειλαν τεθωρακισμένα στις αλβανικές περιοχές !


Σκοπιανά άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των Σκοπίων όπου κυρίως κατοικούν αλβανικοί πληθυσμοί, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα που συνοδεύονται από φωτογραφίες.

Τοπικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι στα Σκόπια, στο Τέτοβο και σε ορισμένες κωμοπόλεις, τα τεθωρακισμένα κινήθηκαν στις κύριες, αλλά και στις δευτερεύουσες οδούς.

Η αυξημένη παρουσία του στρατού και υπηρεσιών ασφαλείας μέσα στις πόλεις, όπου ζουν κυρίως Αλβανοί, έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους πολίτες.

Η παραστρατιωτική σκοπιανή οργάνωση “Λιοντάρια” ζητά από τον πρέσβη της Αλβανίας στα Σκόπια ή να ζητήσει συγνώμη ή να απελαθεί από τη χώρα.

«Λόγω της σοβαρότητας της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπισθούμε τους πολίτες της χώρας. Δεν λαμβάνουμε μέρος με καμία πλευρά των πολιτικών κομμάτων θα κάνουμε κριτική σε όλους χωρίς εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του κράτους. Η Ειδική Μονάδα “Λιοντάρια” βλέπουν μόνο το συμφέρον της χώρας και των πολιτών τους, ανεξάρτητα από θρησκευτικές, φυλετικές, εθνικές ή πολιτικές διαφοροποιήσεις.»

«Καλούμε τον πρόεδρο της χώρας, να καλέσει τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας και δημόσια να απολογηθεί για λογαριασμό της χώρας του στην ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας με την παρουσία της Πλατφόρμας των Τιράνων.»

«Εάν δεν το κάνει, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας να απελαθεί αμέσως από τη χώρα μας. Τα αλβανικά κόμματα να σταματήσουν την εθνικιστική ρητορική και προωθήσουν τη συνύπαρξη και το σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εγκαταλείψουν την ουτοπική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ενότητα και η ανεξαρτησία του κράτους προστατεύονται.»

«Ζητάμε από τα κόμματα να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι και να καθορίσουν με ακρίβεια τις κόκκινες γραμμές σε σχέση με το σλαβικό πληθυσμό, τα εθνικά συμφέροντα και τα δικαιώματα των εθνοτικών κοινοτήτων (…). Και να μην επιτρέψουν σε εθνική κοινότητα να ευνοείται σε βάρος των άλλων εθνικών κοινοτήτων».
ΠΗΓΗ: sahiel.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...