Ο Ερντογάν δεν θέλει λύση στο Κυπριακό γιατί θέλει το νησί τουρκική βάση !


Ο Τούρκος πρόεδρος επέδειξε απροθυμία να προχωρήσει στους αναγκαίους συμβιβασμούς.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη που έκανε προ εβδομάδων στην Τουρκία ο Πορτογάλος γενικός γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, αποκαλύπτονται, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, που επικαλείται η εφημερίδα, στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη, κατά τη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος επέδειξε απροθυμία να προχωρήσει στους αναγκαίους συμβιβασμούς για να προωθηθεί η επίλυση του Κυπριακού.

Κατά τις εκτιμήσεις των ιδίων κύκλων, μάλιστα, η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει στάση ούτε μετά το δημοψήφισμα, τον Απρίλιο.

Εκτιμάται ότι στόχος της είναι να παρατείνει επ’ άπειρον την «εκκρεμότητα» του Κυπριακού και να διαιωνίσει την παρουσία των στρατευμάτων της στην Κύπρο, διότι έτσι εξυπηρετούνται τα γεωστρατηγικά συμφέροντά της.

Εξάλλου, είναι το μοναδικό νησί με μεγάλη γεωπολιτική σημασία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου έχει στρατό.

Κατά τις συνομιλίες Γκουτέρες-Ερντογάν, επίσης, ο τελευταίος φέρεται να αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί των παροτρύνσεων του γ.γ. του OHE να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο, τη νομιμότητα των συνόρων στην περιοχή και να ακολουθήσει πολιτική ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.










ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...