ΑΣΕΠ: Ερχονται προκηρύξεις σε υπουργεία,ΟΑΕΔ,ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ,ΑΔΜΗΕ και Λιμενικό !


Σε “πόλο έλξης” για χιλιάδες υποψηφίους που αναζητούν την ασφάλεια μίας θέσης στο Δημόσιο, αναμένεται να εξελιχθούν οι εννέα νέοι διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν σταδιακά, περίπου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, τόσο μέσω του ΑΣΕΠ, όσο και με ανεξάρτητες προκηρύξεις. 

Πρόκειται για συνολικά 1.402 “ανάρπαστες” θέσεις για τακτικό προσωπικό ή προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται ήδη για επεξεργασία στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Οι νέοι διαγωνισμοί αφορούν τρία υπουργεία, τον ΟΑΕΔ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τον ΑΔΜΗΕ και το Λιμενικό Σώμα. Ωστόσο, η τελευταία πρόκειται να εκδοθεί απευθείας από τον φορέα, καθώς έχει ήδη κατατεθεί αίτημα έγκρισης προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, ενώ η προκήρυξη του ΟΑΕΔ περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της Διοικήτριας του Οργανισμού και καθηγήτρια, Μαρίας Καραμεσίνη.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dimosio.gr, επτά από τις προκηρύξεις είναι “ώριμες” να δημοσιευθούν, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζουν ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι υποψήφιοι κατά την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 7Κ/2016 για 1.663 θέσεις στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει το dimosio.gr επιπλέον, τέτοια “προβλήματα” υποσκάπτουν την αξιοπιστία της Αρχής, γεγονός το οποίο αποφεύγει συστηματικά -και δικαίως- η Πουλίου. Αναφορικά με τους πρώτους διαγωνισμοί που εκτιμάται ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο προκηρύσσει άμεσα το τρίτο από το αρχικό “πακέτο” των 709 θέσεων, την υπηρεσία Ασύλου και της Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ΑΕ. 

Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Πολιτισμού, καθώς και της ΕΥΔΑΠ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μονάδων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ΑΕ. Οι επικείμενοι διαγωνισμοί έχουν ως εξής: ΕΥΑΘ Τις 70 εναπομείνασες θέσεις, από το συνολικό αίτημα των 150 θέσεων προσωπικού αορίστου χρόνου θα προκηρύξει τους επόμενους δύο μήνες το ΑΣΕΠ για λογαριασμό της ΕΥΑΘ (σ.σ.: οι υπόλοιπες 80 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ περιλαμβάνονταν στην προκήρυξη 5Κ/2016 που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο). 

Πρόκειται για προσλήψεις προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικές με το τεχνικό μέρος της λειτουργίας της Επιχείρησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Καταμετρητές, Οδηγοί, Εργατικό και Τεχνικό προσωπικό. Υπουργείο Δικαιοσύνης Τις τελευταίες 170 θέσεις -το τρίτο από τα τρία τμήματα στα οποία “έσπασε” το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για 709 μόνιμους- θα εκδώσει τους επόμενους δύο μήνες το ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις αφορούν μεταξύ άλλων, Γραμματείς Δικαστηρίων και υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι θα επιλεγούν από τις κατηγορίες ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. Υπηρεσία Ασύλου Διακόσιες τρεις προσλήψεις θα πραγματοποιήσει η υπηρεσία Ασύλου. Τις θέσεις θα καταλάβουν Διοικητικοί Οικονομικοί και Λογιστικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, καθώς και Διοικητικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Υπουργείο Ναυτιλίας Με 137 τακτικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Είκοσι μία θέσεις αντιστοιχούν στις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ οι λοιπές 116 στους Οργανισμούς Λιμένων και σε άλλους φορείς της εποπτείας του ΕΥΔΑΠ Τριακόσιους νέους συνεργάτες όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα προσλάβει η ΕΥΔΑΠ. Στις πολυπληθέστερες ειδικότητες περιλαμβάνονται οι εξής:

 ΥΕ Εργατών (75 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Γ΄ κατηγορίας, ΔΕ Καταμετρητών (από 25), ΔΕ Φυλάκων, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών (από 20) και ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Οικονομολόγων και ΤΕ Οικονομολόγων (από 15 θέσεις). Επίσης, θα προσληφθούν δώδεκα Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ και δώδεκα ειδικοί Δομικών Έργων ΔΕ. Επτά θέσεις κατανέμονται σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΠΕ, από πέντε στις ειδικότητες: 

ΔΕ Μηχανολόγων, ΔΕ Οδηγών Β΄+Γ΄ κατηγορίας, ΔΕ Γραμματέων, ΥΕ Αποθηκαρίων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Αναλυτών Προγραμματιστών, και τέσσερις σε Μηχανολόγους Μηχανικούς ΠΕ. Υπουργείο Πολιτισμού Σε 68 ανέρχονται οι θέσεις που θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ για το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι θέσεις αφορούν, στην πλειονότητά τους, Αρχαιολόγους, Αρχιτέκτονες, Φύλακες και Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει την Κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) και στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου αντιστοιχούν δώδεκα θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ για Διοικητικούς Γραμματείς, Φύλακες και Εξηγητές-Φροντιστές.

ΑΔΜΗΕ...

Εβδομήντα έξι θέσεις Μηχανικών, μεταξύ των οποίων Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Προγραμματιστές, Διοικητικοί, Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων, Σταθμών-Υποσταθμών, Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, και ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων, περιλαμβάνει στο αίτημά του προς το ΑΣΕΠ ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ΑΕ. Το προσωπικό θα διοριστεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στο μεταξύ, στα “σκαριά” βρίσκονται δύο ακόμα διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό, εκ των οποίων ο ένας θα διεξαχθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ ο δεύτερος με απευθείας προκήρυξη του φορέα.

Λιμενικό Σώμα...

Προκήρυξη για την εισαγωγή 300 Δοκίμων στο Λιμενικό Σώμα προετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο έχει ήδη αποστείλει το αίτημά του για έγκριση προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006. Πρόκειται για την προσπάθεια του ΛΣ να καλύψει καίρια κενά στο προσωπικό του, καθώς η οργανική σύνθεση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει διαμορφωθεί στις 8.000 αντί των 10.250 θέσεων, όπως προβλέπει απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το σχέδιο στελέχωσης των Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΟΑΕΔ...

Εβδομήντα οκτώ προσλήψεις επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ, δια στόματος της Διοικήτριάς του, Μαρίας Καραμεσίνη, η οποία έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την ανάγκη προσλήψεων για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει αίτημα για 78 προσλήψεις μέσα στο 2017, εκ των οποίων 50 στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ΤΕ Πληροφορικής.


ΠΗΓΗ: tilegrafima.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...