ΑΥΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ ! Τελειώνουν το άρθρο 3 του Συντάγματος για σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας !


Για «δικτατορία Μητροπολιτών» έκανε λόγο ο Μιχάλης Σταθόπουλος Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη. 

Για όσους τους «απατά» η μνήμη τους, ήταν και εκείνος που πρωτοστάτησε στον πόλεμο για την αναγραφή ή όχι της θρησκείας στις ταυτότητες.

Ο κος Σταθόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ένωσης Αθέων, υποστήριξες τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι έτσι η εκκλησία θα ήταν αυτόνομη, ενώ τώρα είναι «ανασφαλής» που δεν επιθυμεί τον διαχωρισμό.

Επιπλέον, εξήγησε τον λόγο που θέλει να καταργηθεί το Άρθρο 3, σχετικά με τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας (δείτε αναλυτικά τι λέει το Άρθρο ΕΔΩ).

Ο κος Σταθόπουλος δεν παρέλειψε ακόμα και πει ότι ο Χριστόδουλος είχε γράψει μελέτη στην οποία υποστήριζε τον μονομερή χωρισμό της Εκκλησίας, ενώ, αναφερόμενος στον μισθό των κληρικών τόνισε ότι πρέπει να καλύπτεται από την αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας.

Να τονίσουμε ότι στις πρώτες θέσεις ήταν ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, γνωστός για τις αντι-θρησκευτικές του απόψεις.

Ακούστε όλη την ομιλία:













ΠΗΓΗ: voicenews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...