"Τα φάγαμε όλοι μαζί" ή μας τα φάγανε τα "πιράνχας ; Οι πονηροί και τα κορόιδα !


"Τα φάγαμε όλοι μαζί" ή μας τα φάγανε τα "πιράνχας;;; Οι πονηροί και τα κορόιδα !

Του Αθανάσιου Καρανάσιου.

Πολ. Μηχανικού - Επιμελητή.

Όσο λιγότερα ξέρει κανείς γι αυτά, που πέρασαν, τόσο χειρότερη θα είναι η κρίση του γι' αυτά που θα 'ρθουν! Γι αυτό ας ξεφυλλίσουμε την ιστορία κι ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά:

• Για ό,τι γίνεται γύρω μας δεν ευθύνονται μόνο αυτοί που πράττουν κάτι, αλλά και οι αδιάφοροι, οι κοιμισμένοι, αυτοί που δεν πράττουν τίποτα, που ανέχονται τα πάντα παθητικά και εθελόδουλα, που απέχουν.

• Δεν είναι μόνο οι δράστες υπεύθυνοι για την τέλεση των εγκλημάτων, συνυπεύθυνοι είναι και οι αδρανείς, όσοι ολιγώρησαν και ολιγωρούν και δεν παρεμπόδισαν ούτε παρεμποδίζουν την επικράτηση του κακού.

• Η μεγάλη ενοχή μας είναι, ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες -εκεί που δεν υπάρχουν- αυτές, που μας εμφύτευσε η προπαγάνδα "τα φάγαμε όλοι μαζί". Έτσι, αποδεχόμαστε, ότι είμαστε αμαρτωλοί, φταίχτες, βλάκες, ανίκανοι, τεμπέληδες, ραγιάδες, καραγκιόζηδες και κορόιδα, γιατί δήθεν "εμείς τους ψηφίζαμε κι εμείς τα τρώγαμε". Τα ίδια ή παρόμοια διατυμπάνιζαν 400 χρόνια οι Τουρκαλάδες, οι προύχοντες, οι κοτζαμπάσηδες και παρακαλώ η πλειονότητα του ιερατείου στους σκλαβωμένους ραγιάδες για να τους σπάνε το ηθικό και τους διατηρούν υποτελείς (βλ. "Ελληνική Νομαρχία" του Ανωνύμου του Έλληνα). (1) "Αν περάσεις στον λαό την συνευθύνη για το κατάστασή του, τον κυριεύεις". (Γκαίπελς) (2)

• Όμως η παραπάνω (φασιστική) καταδικαστική ετυμηγορία είναι άδικη! Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τις δυσανάλογες περιμέτρους των... κοιλιών μας: σε εμάς τους πολλούς κάτι σπιθαμές, σ' αυτούς τους λίγους κάτι οργιές!... Σε εμάς κάτι "ψίχουλα" στους λογαριασμούς, σ' αυτούς, εκατομμύρια ευρώ, δολάρια, λίρες, ελβετικά φράγκα (βλ. π.χ. αμέτρητες λίστες εχόντων -σιγή ιχθύος από τους ντόπιους και εξωχώριους "θεσμούς", για να αμείβονται όσοι κάνουν την "βρώμικη δουλειά". Γιατί τα λεφτά, πράγματι υπάρχουν -δεν κάηκαν- απλά έχουν κλαπεί από τις τσέπες των ανυποψίαστων πολλών και συγκεντρώθηκαν στα εγχώρια και υπεράκτια σεντούκια των πονηρών απατεώνων (πρβλ. τους δείκτες ανισοκατανομής Gini. (3) Η σχετική φτώχεια μεταξύ των χωρών στον κόσμο είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο. Πριν 250 χρόνια όλες οι χώρες στον κόσμο είχαν περίπου το ίδιο εισόδημα! (βλ. π.χ. WIKIPEDIA)

• Πού να υποψιαστούν οι αφελείς Ρωμιοί, που δεν είχαν ξεμυτήσει ποτέ από την χώρα τους, πόσο πονηροί, ραδιούργοι και εχθρικοί είναι οι "Κουτόφραγκοι"; Ήξερε όμως ο γερο-Καραμανλής -που είχε παραδώσει παλαιότερα το 1959, με τις συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, την απόλυτη εθνική κυριαρχία της Κύπρου-, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί για χρόνια στους Παρισίους, κι επιστρέφοντας εδώ άλλαξε το Ελληνικό Σύνταγμα, το 1975, και με το άρθρο 28 εξέδωσε την Ελλάδα ως πόρνη στην ΕΟΚ των βάρβαρων Ευρωπαίων νταβατζήδων! (4)

• Πού να ξέρει ο κάθε τσοπάνης, ο αγρότης, ο οικοδόμος, ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο ταξιτζής κοκ από χρηματιστηριακά κόλπα στο ΧΑΑ (πλασματικά στοιχεία, κατευθυνόνενες δημοσιεύσεις, τεχνητή άνοδος ή κάθοδος των αξιών κ.λπ); Ήξεραν όμως οι τραπεζίτες, που δάνειζαν μετοχοδάνεια και τα λαμόγια ψευτοεπιχειρηματίες, που έφτιαχναν μόνο φούσκες κι έκαναν αρπαχτές στο ΧΑΑ... (5)

• Από πού να έχει ιδέα ο πολύς λαός, τί σημαίνει να "παράγουν" στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αδιαφανείς διαδικασίες παρακαλώ, φωτοτυπίες ως χρήμα από το τίποτα, ψεύτικους αριθμούς στις οθόνες των λάπτοπ χωρίς αντίκρυσμα, αέρα κοπανιστό δηλαδή, και να ανταλλάσσουν μετά αυτές τις πλασματικές "αξίες" με πραγματική δημόσια και ιδιωτική περιουσία και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας του! Ήξεραν όμως -χωρίς βέβαια να χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικό μυαλό, για να καταλαβαίνει απλά πράγματα- οι ακαδημαϊκοί καθηγητές Σημίτης, Παπαντωνίου, Γκαργκάνας, Στουρνάρας, Παπαδήμος και τόσοι άλλοι, που θανάτωσαν το Εθνικό μας Νόμισμα την Δραχμή -αν θες να καταστρέψεις μια χώρα, καταστρέφεις το χρήμα της (Λένιν)- και μας έμπασαν στο λάκκο των λεόντων την ΟΝΕ, έτσι επειδή γούσταραν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν -αφού ενημέρωναν πρώτα! (6), (7), (8), (9)

• Με τα παραπάνω κόλπα και τις απάτες των κορπορατικών συμμοριών πολιτικοί-τραπεζίτες -επιχειρηματίες-δημοσιογράφοι καταντήσαμε σήμερα, να μας διαφεντεύουν κάτι περίεργοι τύποι, όπως ο σακάτης Σόιμπλε, ο μέθυσος Γιούνκερ, το "παλληκάρι" Ντάισελμπλουμ και η ξερακιανή νονά Άνγκελα, με κάτι εδώ αστείους πολιτικούς παρατρεχάμενους, γραβατωμένους ή αγραβάτωτους από Τσίπρα έως Μητσοτάκη, από Παπανδρέου έως Λοβέρδο, από Θεοδωράκη έως Λεβέντη, από Γεωργιάδη έως Τσακαλώτο και πάει λέγοντας...

• Για να πετύχουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ την αρπαγή του πλούτου και την απώλεια της κρατικής και Εθνικής οντότητας της Ελλάδος, έγιναν -εκτός των άλλων- πολλαπλές κατ' εξακολούθηση μεθοδεύσεις και παραβιάσεις κατά του ίδιου του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, του Ελληνικού Συντάγματος. (10)

• Γι αυτούς και άλλους σχετικούς λόγους, πρέπει πάραυτα, να αποτινάξουμε κάθε είδος συνευθύνης και συνενοχής από πάνω μας. Αυτές τις φέρουν ακέραιες οι πολιτικοί, που τρέφονται από τον Ελληνικό Λαό, οι οποίοι διορίζονται, για να διαχειρίζονται ως διαχειριστές άριστα την περιουσία του και όχι σαν πωλητές να την ξεπουλούν.

• Απλά πράγματα είναι: Θα τα καταλάβουμε καμιά φορά, για να τους στείλουμε όλους αυτούς κυριολεκτικά στο διάολο, ή θα περιμένουμε άλλα 400 ολόκληρα χρόνια -ποιος ζει και ποιος πεθαίνει- για να 'μαστε πάλι ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, αυτόνομοι κι ευτυχισμένοι;

(1) "Ελληνική Νομαρχία, ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας, παρά Ανωνύμου του Έλληνος", γράφτηκε και εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806 από φίλο ή φίλους του Ρήγα Φεραίου και για λόγους συνωμοσιολογικούς τυπώθηκε ανώνυμα. Η Ελληνική Νομαρχία (από το Νόμος–Νομαρχία, κατ’ αντιδιαστολή προς το «Μοναρχία), με άλλα λόγια η Ελληνική Δημοκρατία του Ρήγα, στον οποίον εξ άλλου αφιερώνεται, έχει ως προϋπόθεση την κατάκτηση της ελευθερία. Η Νομαρχία δεν μένει στα επίπεδα ενός λιβέλου κατά των Οθωμανών και των ελληνόφωνων συνεργατών τους, αλλά αποτελεί ένα Μανιφέστο μιας εθνικής και συνάμα κοινωνικής επανάστασης, ένα Μανιφέστο, που προφανώς ενέπνευ¬σε, τις επαναστατικές απόπειρες και εγχειρήματα των Ελλήνων πριν την Επανάσταση, και την ίδια την «Φιλική Εταιρεία», η οποία θα αναλάβει να κάνει πράξη τις επιταγές της λίγα χρόνια μετά το 1821.

(2) Ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς ήταν Γερμανός πολιτικός και Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 έως την κατάρρευσή της το 1945.

(3) Ο πλέον συνηθισμένος δείκτης ανισοκατανομής εισοδήματος και κοινωνικής ανισότητας είναι ο Gini, που έχει πάρει το όνομά του από τον Ιταλό στατιστικό Κοράντο Τζίνι. Ο δείκτης αυτός κυμαίνεται μεταξύ του μηδενός (απόλυτη ισότητα) και του εκατό (απόλυτη ανισότητα). Στην Ελλάδα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια βαίνει ραγδαία αυξανόμενος!

(4) Τραπεζίτης είναι αυτός, που σου δανείζει την ομπρέλα του, όταν έχει λιακάδα και την παίρνει πίσω, όταν αρχίζει να βρέχει. Είναι αυτός, που σου γράφει ένα ψεύτικο αριθμό (πάλι χωρίς αντίστοιχο απιθεματικό) στο βιβλιάριο και σου αρπάζει μετά ό,τι περιουσία έχεις φτιάξει μια ολάκερη ζωή.

(5) Άρθρο 28 του Συντάγματος, όπως αναθεωρήθηκε το 1975 από τον βαπτισθέντα από τα ΜΜΕ ως "εθνάρχη" Καραμανλή: "Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις...υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. (σ.σ. !) Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο... σε περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας..." (σ.σ. !!!)

(6) Όταν ο πολιτικός νάνος Σημίτης στις 31/12/2001 ανέμιζε περιχαρής τα "πέτσινα" ευρώ, που έβγαλε από τα χρυσοτόκα ΑΤΜ (τώρα δεν γεννούν πια, και υπεξαιρέθηκαν και όσα αυγά υπήρχαν), 250.000 "πολίτες", παρακολούθησαν απευθείας στην ΕΡΤ την σχετική προπαγανδιστική τελετή. Ενώ το ίδιο βράδυ 2.500.000 (!!!) αποχαυνωμένοι Ελληναράδες παρακολουθούσαν τον τελικό του ριάλιτι "Big Brother" στον ΑΝΤΕΝΝΑ ". "Πρέφα δεν πήραν", ότι εκείνη την βραδιά συντελούνταν η πιο μεγάλη απάτη, το πιο στυγερό έγκλημα κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι Έλληνες μπήκανε στην ΟΝΕ αδαείς (αφού δεν γνώριζαν) και αδιάφοροι (αφού δεν ήταν ικανοί να κρίνουν ως bigbrotherίστες τηλεθεατές. (7) Όπως δεν αντιλήφθηκαν οι Ιουδαίοι θεατές και οι Ρωμαίοι στρατιώτες, που ακολουθούσαν προς τον Γολγοθά τον Χριστό φέρων τον σταυρό, ότι με αυτό το γεγονός άλλαζε ο ρους της ιστορίας της ανθρωπότητας, βλ. πίνακα του Μπρούκελ. (8)

(7) "Η ΔΡΑΧΜΗ", Μία αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τις περιπέτειες της δραχμής, Ευθύμιος Ματσούκας, εκδόσεις Σαββάλας, 2010, σελ. 263.

(8) Στον περίφημο πίνακα του Φλαμανδού ζωγράφου Πήτερ Μπρούκελ (του πρεσβύτερου, υπάρχει και ο νεότερος, ο γιος του, επίσης ζωγράφος),απεικονίζεται πολύ καλά η απόσπαση της προσοχής, η έλλειψη ενδιαφέροντος των συγχρόνων για ένα ιστορικό γεγονός που συμβαίνει μπρος στα μάτια τους. Στον πίνακα αυτόν του 1564 με τον τίτλο "Ο Χριστός αίρει τον Σταυρόν", αναπαριστά την πορεία του Μεσσία προς τον Γολγοθά -δηλαδή το κοσμοϊστορικό γεγονός του δράματος του Χριστού, που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας- χωρίς να τον παρακολουθούν (προσέχουν), αφού τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν στραμμένα σ' έναν επουσιώδη διαπληκτισμό μεταξύ δύο χωρικών από το πλήθος.

Τα παραπάνω αναφέρονται στον πρόλογο του πολυσέλιδου τόμου (9), για να καταδείξουν ότι οι "θεσμοί" ΕΕ & ΟΝΕ, ενώ καθορίζουν πλέον τις ζωές των λαών της Ευρώπης, δεν έτυχαν της δέουσας κριτικής αντιμετώπισης από αυτούς (σ.σ. εν ολίγοις πέρασαν στο "ντούκου").

Έργα του Μπρούκελ στο: http://m.lifo.gr/team/pinakothiki/35471

(9) "Ευρωπαϊκή Ένωση, Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική", Νίκος Μούσης, εκδόσεις Παπαζήσης, 11η έκδοση.

(10) "Αγαπημένο μου Σύνταγμα ή Αντισυνταγματικοί Παραλογισμοί", Η αλήθεια για την σημερινή Αντισυνταγματική Κατάσταση της Ελλάδας, Βασίλειος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Αρείου Πάγου, εκδόσεις Αρμός, 2013.

ΠΗΓΗ: voicenews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...