ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: «Τα δυο αυτοκίνητα εξαϋλώθηκαν» !


Ο εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προσπάθησε να προσεγγίσει τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά και κυρίως το βίντεο που κατέγραψε τα μοιραία δευτερόλεπτα της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα οι συνθήκες που οδήγησαν την Πόρσε που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης δεν έχουν αποσαφηνιστεί και θα δοθούν λεπτομέρειες μετά την έρευνα, ωστόσο δήλωσε ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου έφτανε τα 170 χιλιόμετρα την ώρα.

«Τα δύο αυτοκίνητα μετά την τρομακτική πρόσκρουση εκτινασσόμενα έπεσαν πάνω στο παρακείμενο κτίσμα και κυριολεκτικά εξαϋλώθηκαν», είπε ο πραγματογνώμονας, συμπληρώνοντας πως «ήταν τρομερή η ταχύτητα με την οποία εκινείτο το πολυτελές αυτοκίνητο. Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για ταχύτητα 300 χλμ./ώρα, αλλά σίγουρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν πάνω από 170 χιλιόμετρα ανά ώρα».

«Από το βίντεο φαίνεται ότι ο οδηγός είναι σαν να μην υφίσταται. Εχει χάσει τη δυνατότητα επιβράδυνσης του οχήματος, έχει χάσει απόλυτα τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο πάει όπου θέλει, όπως θέλει», είπε επίσης ο κ. Μαδιάς, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά: «Για το αυτοκίνητο τα ελαστικά είναι το Α και το Ω. 

Οπως και ο άνθρωπος, όταν περπατάει με υποδήματα που γλιστράνε, θα πέσει κάτω. Εμείς οι πραγματογνώμονες σε τέτοιες περιπτώσεις το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι τα ελαστικά. Τα ελαστικά πρέπει να αλλάζουν μετά από κάποια χρόνια, ανεξάρτητα με το πόσο χρησιμοποιούνται. Επειτα από 3,5-4 χρόνια πρέπει να αντικαθίστανται».

Οσο για το αν έβρεχε ή όχι, ο κ. Μαδιάς (που δήλωσε πως θα μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος την Τρίτη) σημείωσε πως το πιθανότερο είναι την ώρα της πρόσκρουσης να μην έβρεχε: «Πιθανολογώ από τα όσα βλέπω ότι δεν έβρεχε εκείνη την ώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πότε θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Μαδιάς απάντησε ότι «μπορεί και να μην το μάθουμε ποτέ. Αλλωστε, αυτό έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν. Από τις πρώτες πληροφορίες μου, εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε κυκλοφοριακή ζήτηση, για να πούμε ότι κάποιος έκλεισε τον οδηγό ή τον παρενόχλησε».







ΠΗΓΗ: crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...