Ο Ερντογάν συγκεντρώνει άρματα για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας !


Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ και τους στρατιωτικούς αναλυτές,οι Τούρκοι ετοιμάζονται να χτυπήσουν τους Κούρδους του YPG που βρίσκονται στη Βόρεια Συρία, οι οποίοι παραλαμβάνουν πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ, όπως αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς φορητούς πυραύλους.

Δεκάδες συρμοί σε τρένα μεταφέρουν συνεχώς στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στην νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επίλεκτο στρατιωτικό προσωπικό με 22 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς, επίσημα για να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στη βόρεια Συρία, ανεπίσημα για την επίθεση στις περιοχές που ευρίσκονται οι Σύροι Κούρδοι.

Στόχος των Τούρκων, η Ιεράπολη και η παρουσία κουρδικών ενόπλων δυνάμεων εντός της.

Εντωμεταξύ, οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που υποστηρίζονται από τις τουρκικές δυνάμεις, γιόρτασαν την απελευθέρωση της πόλης Αλ-Μπαμπ από τον Daesh, ο οποίος είχε καταλάβει την πόλη από το 2013.

Η Αλ-Μπαμπ ήταν ένα από τα τελευταία εναπομείναντα οχυρά των τζιχαντιστών κοντά στα τουρκικά σύνορα. Καταλαμβάνοντας την στρατηγικής σημασίας πόλη οι νέο-οθωμανοί, θα στραφούν τώρα κατά των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι είναι ο αντικειμενικός σκοπός τους.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι ο στόχος της επιχείρησης ήταν η εκκαθάριση εδάφους 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, για να δημιουργηθεί μια ασφαλή ζώνη, η οποία θα διαφυλάττει ότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται να ενωθούν σε καμία των περιπτώσεων.

Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι «περιφερειακές χώρες» (σαν την Τουρκία) θα πρέπει να παρέμβουν σταματώντας την δημιουργία αυτών των καντονιών, αποσαφηνίζοντας την όλη κατάσταση.








ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...