Νέα ιταμή πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου: «Προσέξτε γιατί ξέρετε τι μπορούμε να σας κάνουμε με τον Στρατό μας» !


Χωρίς σταματημό οι προσωπικές επιθέσεις και οι απειλές κατά του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά και γενικότερα κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που δήλωσε προκλητικά πως η χώρα μας "ξέρει τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός". 

 Οι δηλώσεις του βέβαια σίγουρα έχουν περισσότερο στόχο το εσωτερικό της Τουρκίας, μιας χώρας διχασμένης ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα κάνει τον Ερντογάν… να κυβερνά αιώνια, αλλά δεν παύουν να έχουν καταντήσει ιδιαίτερα ενοχλητικές!

«Οι πολίτες πηγαίνουν στην Ελλάδα, πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, όταν εξετάζουμε πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του [σ.σ. Καμμμένου] θα δούμε πως είναι παρόμοιες με εκείνες ενός κακομαθημένου παιδιού, αλλά αυτό το κακομαθημένο παιδί δεν πρέπει να επισκιάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική αυτή. Δεν χρειάζεται να μας κάνουν επίδειξη δύναμης.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλύτερα τι να κάνουν. Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα. Θα πρέπει να συνετιστεί [σ.σ. ο Έλληνας Πρωθυπουργός] το κακομαθημένο αυτό παιδί. Δεν πρέπει να δοκιμάζει άλλο την υπομονή μας» δήλωσε, σύμφωνα με την Yenisafak, ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους, θέτοντας με αυτό τον τρόπο, ακόμα μια φορά, το θέμα Καμμένου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, την Κυριακή (26.02.2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρέθηκε σε συνέδριο στην Αττάλεια και, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΙ, εκεί ενημερώθηκε από τους Τούρκους δημοσιογράφους για τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. "Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά" είπε ο Έλληνας υπουργός, απαντώντας έτσι στις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου πως "όποτε χρειάστηκε να ανέβουμε στα Ίμια, το κάναμε".

"Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είναι το κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης" είπε ο Τσαβούσογλου για τον Πάνο Καμμένο και έφτασε στο σημείο να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να του βάλει… χαλινάρι! "Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον υπουργό Άμυνας, που εμποδίζει τη βελτίωση των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων". Και η προκλητικότητά του είχε και συνέχεια, όταν είπε πως "δεν θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις ενός ανθρώπου που ζει μέσα στα κόμπλεξ του".

Κατηγόρησε δε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας ότι με τη στάση του εμποδίζει τον ελληνοτουρκικό διάλογο! "Με τους Έλληνες κάνουμε προσπάθειες για να λύσουμε τις διαφορές μας, έχουμε σχετικό διάλογο, όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, με τις προκλητικές δηλώσεις του προσπαθεί να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια".

Και για το τέλος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε φυλάξει μια ευθεία απειλή προς την Ελλάδα! "Οι Έλληνες ξέρουν καλά το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός, μη μας υποχρεώσει να το δείξουμε. Μη μας ζορίζει περισσότερο τα περιθώριά μας", είπε!



Είναι η δεύτερη φορά σε σχεδόν 24 ώρες που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιλέξει τις προσωπικές επιθέσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας και ενός Έλληνα υπουργού. Το έκανε και το Σάββατο (25.02.2017) όταν επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για όσα είπε σε συνέντευξη που είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα....

Σχολιάζοντας τη δήλωση Κοτζιά πως είναι στην ίδια γραμμή με τον υπουργό Άμυνας, ο Τσαβούσογλου είπε πως είναι… καλό και πρόσθεσε με ειρωνεία "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι". Κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για προκλητικές δηλώσεις (σ.σ. σχετικά με το σόου που έστησε η Άγκυρα στέλνοντας τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια τον περασμένο Ιανουάριο).

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε πει πως "ακόμη και αν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ήθελε, δεν μπορούσε να ανέβει στα Ίμια", με τον Τσαβούσογλου να απαντά πως "αν η αποστολή του ήταν να ανέβει, θα ανέβαινε. Να μην ξεχνούν πως όταν χρειάστηκε να ανεβούμε, ανεβήκαμε εκεί που έπρεπε", κάνοντας σαφέστατη αναφορά στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Σχολιάζοντας δε τον χαρακτηριστικό από πλευράς του Έλληνα υπουργό πως η Τουρκία είναι μια "νευρική" δύναμη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του λέγοντας πως "δεν ταιριάζει σε ένα υπουργό Εξωτερικών να προσδιορίζει χώρες με τέτοιες ψευδείς, λανθασμένες εκφράσεις".

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν λιτή αλλά σκληρή: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Τι είπε ο Καμμένος...

"Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με υψηλό ηθικό και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση", διεμήνυσε ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Κυριακής (26.02.2017).

"Οποιοδήποτε αεροσκάφος αναχαιτίζεται άμεσα και οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα εθνικά μας ύδατα αντιμετωπίζεται άμεσα. Να θυμήσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο κύριος Σημίτης, αλλά ο Τσίπρας. Υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος, που είχε τις θεωρίες για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας, αλλά ο Νίκος Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Οποιαδήποτε τέτοια απειλή θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολιτκή των Σημίτη και Πάγκαλου έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή, για να τελειώνουμε", τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Αμέσως μετά ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με τα Ίμια και με την απάντησή του έδειξε πως είναι... έτοιμος για όλα. Δήλωσε χαρακρητιστικά: "Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά! 

Είναι προσπάθειες ενόψει του δημοψηφίσματος να καλέσουν κοντά τους εθνικιστές. Είναι κινήσεις πανικού που φέρνουν μια κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις αλά δεν κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα, τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση ποτέ".

Στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο... ρεσιτάλ προπαγάνδας από την Τουρκία σχετικά με συνεχή -και φυσικά δήθεν- επεισόδια στο Αιγαίο.

"Δεν υπάρχουν ελεύθερα δίκτυα στην Τουρκία. Όποιοι δεν ακολουθούν εντολές συλλαμβάνονται. Έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού με πλοίο να δένει πάνω στα Ίμια. Δεν ήταν τα Ίμια. Μετά είπαν για ένα ελικόπτερο. Δεν υπήρξε ποτέ",τόνισε συγκεκριμένα, για να συμπληρώσει επίσης πως έχουν ενημερωθεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Δείτε τις δηλώσεις του Π.Καμμένου για τις τουρκικές προκλήσεις:













ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...