Μαρίν Λε Πεν: Εθνικό νόμισμα και φόρος στους ξένους εργαζομένους !


Η δεξιόστροφη Παλαιά Τάξη μπαίνει φουριόζα και στην Ευρώπη.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde παραχώρησε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στην οποία επί της ουσίας αναλύει το οικονομικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί την ερχόμενη άνοιξη.

Η Μαρίν Λεπέν αναφέρει στη συγκεκριμένη συνέντευξη, παραμονές του επίσημου χρίσματός της από το κόμμα το οποίο θα λάβει χώρα στη Λυών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πως το εθνικό νόμισμα είναι η λύση που ψάχνει η γαλλική οικονομία. Αναλυτικά σημειώνει:

 «Η χώρα θα φύγει από το ευρώ και θα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα μέσω του οποίου θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί και το χρέος της». Η κα. Λεπέν βέβαια δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το εάν γνωρίζει τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης και αρκείται στο να σημειώσει «οι επιχειρήσεις μας και οι γάλλοι πολίτες είναι η δική μας προτεραιότητα και όχι το τι θα πουν οι οικονομικοί θεσμοί της Ευρώπης που ζητούν μόνο λιτότητα και χρέη».

Η Μαρίν Λεπέν σημειώνει επίσης πως θα επιβληθεί ένας νέος φόρος της τάξης του 3% σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα ο οποίος και θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όλους τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους (σ.σ ο κατώτατος μισθός στη Γαλλία είναι 1500 ευρώ). 

Συγκεκριμένα η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς σημειώνει : «με αυτό τον φόρο θα συγκεντρώσουμε το λιγότερο 22 δισεκατομμύρια ευρώ και θα δώσουμε σε μόνιμη βάση σε όλους τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους 80 ευρώ το μήνα επίδομα».

Αναφορικά με τους φόρους και την οικονομική ανάπτυξη η κα. Λεπέν αναφέρει: «δεν ασπάζομαι καθόλου το δόγμα που θέλει τη Γαλλία να μην ανακάμπτει. Με εθνικό νόμισμα και αύξηση των θέσεων εργασίας η ανάπτυξη θα φτάσει το 2020 το 2,2% και αυτό είναι μελετημένο και όχι λόγια του αέρα. Να γνωρίζετε επίσης πως όσοι ξένοι εργάζονται στη χώρα θα φορολογούνται διαφορετικά από του Γάλλους και αυτό είναι πολύ λογικό (…)».

 Σε ερώτηση για το πώς θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας η κα. Λεπέν επανέλαβε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 16.000 οι θέσεις εργασίας στην αστυνομία αλλά και κατά τουλάχιστον 10.000 οι θέσεις στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας καθώς η χώρα κινδυνεύει».








ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...