Νέα πρόκληση Ερντογάν: Τα στρατεύματα στην Κύπρο θα μείνουν επ'αόριστον !


Δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω ο "σουλτάνος".

Με τη συνταγματική αναθεώρηση να περνάει για πολλοστή φορά χθες από την τουρκική Βουλή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε την παντοδυναμία του και πλέον περνάει στην αντεπίθεση στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το σταθμό NTV, ο "σουλτάνος" δήλωσε ρητά πως τα στρατεύματα (κατοχής) δεν πρόκειται να φύγουν από την Κύπρος παρά τα όσα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά.

"Οι Τούρκοι στρατιώτες θα βρίσκονται στην Κύπρο επ “αόριστον και ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για την απόσυρσή τους".

Μάλιστα ο Hisyar Özsoy, αναπληρωτής πρόεδρος του δημοκρατικού κόμματος των Λαών (HDP), καταγγέλει πως ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε θέματα όπως το Κυπριακό, καθώς θέλει να εξασφαλίσει την στήριξη των εθνικιστών της τουρκικής Βουλής.

"Τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας, ασφάλειας και εγγυήσεων είναι τα θέματα επί των οποίων τα τουρκικά εθνικιστικά αισθήματα είναι ισχυρά. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια πολύ περίπλοκη διαδικασία για την τροποποίηση του συντάγματος και για την εδραίωση ενός προεδρικού συστήματος .

Γι “αυτό και ο Πρόεδρος Ερντογάν χρειάζεται την υποστήριξη των Τούρκων υπερ-εθνικιστών, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του ζητήματος της Κύπρου".








ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...