Ο Ντόναλντ Τραμπ 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ: Ξεκινά η νέα εποχή !


Μια νέα εποχή για τις ΗΠΑ αλλά και τον κ/οσμο ξεκίνησε με την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως ο 45ο Αμερικανός πρόεδρος, που ολοκληρώθηκε.

Τόσο η ομιλία του Τραμπ από το Καπιτώλιο όσο και οι προηγούμενες κατευθύνσεις και δεσμεύσεις του σηματοδοτούν ότι οι ΗΠΑ κατά κύριο λόγο αλλά και ο κόσμος γενικότερα εισέρχονται σε μια νέα εποχή αυτή των λαών των εθνών και όχι της παγκοσμιοποίησης η οποία τα τελευταία 20 χρόνια κυριολεκτικά άλωσε τα κράτη έθνη.

Στη ομιλία που ακολούθησε, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η σημερινή μεταβίβαση εξουσίας δεν αφορά απλώς την αλλαγή κυβέρνησης αλλά τη μεταβίβαση της δύναμης από την Ουάσινγκτον πίσω στον λαό. «Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή», τόνισε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

Όπως τόνισε, μέχρι τώρα μια μικρή ομάδα στην Ουάσινγκτον έβγαινε κερδισμένη «εις βάρος του λαού».

«Το σύστημα προστάτευε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας.

Οι νίκες τους δεν ήταν οι δικές σας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν δικοί σας θρίαμβοι.

Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στη πρωτεύουσα του έθνους μας, οι φτωχές οικογένειες της Αμερικής δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Όλα αυτά αλλάζουν από αυτή κιόλας τη στιγμή. Επειδή αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Ανήκει σ' εσάς. Αυτή είναι η δική σας μέρα, η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι πλέον η δική σας χώρα».

Στην ομιλία του ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι όταν η Αμερική είναι ενωμένη, είναι ασταμάτηση, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Θεός να βοηθήσει τη χώρα του.

Ο Τραμπ είχε κάνει εντυπωσιακή είσοδο νωρίτερα στο Καπιτώλιο, σηκώνοντας μάλιστα τη γροθιά του θριαμβευτικά στον αέρα. Στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλιά και έσφιξε το χέρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, προτού λάβει τη θέση του για να ξεκινήσει η τελετή.

Λίγο πριν τις 19.00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Συγκινημένος, ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αγκάλιασε τη γυναίκα του Κάρεν και χαιρέτισε το κοινό που τον επευφημούσε.

Ο Ντ.Τραμπ έφθασε στο χώρο της ορκωμοσίας έχοντας αναχωρήσει απο τον Λευκό Οίκο μαζί με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Είχαν προηγηθεί η Μισέλ Ομπάμα και η Μελάνια Τραμπ οι οποίες μπήκαν σε άλλο όχημα.

Στο Καπιτώλιο έχει φθάσει και η Χίλαρι Κλίντον, τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ανθυποψήφια του κ. Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όπου, αν και φαβορί, ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ πήγαν στον Λευκό Οίκο όπου τους υποδέχθηκαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα για τσάι και ακολούθως, τα δύο ζευγάρια θα πάνε μαζί στο Καπιτώλιο, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Γερουσία.








ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...