ΝΤΡΟΠΗ ! Βάζουν Στρατιωτικούς Ειδικής Κατάστασης στα HOT-SPOT !


Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας προκάλεσε η τοποθέτηση στρατιωτικών ‘ειδικής κατάστασης’ σε υπηρεσίες στα κέντρα προσφύγων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, στα κέντρα των προσφύγων που υπάρχουν στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τοποθετήθηκαν στρατιωτικοί οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία "Ειδικής Κατάστασης" λόγω υγείας, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Η νομοθεσία επιβάλει η συγκεκριμένη κατηγορία στρατιωτικών να τοποθετείται μόνο σε γραφεία, καθώς η υγεία τους έχει υποστεί μόνιμη βλάβη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘ, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε Χώρους Φιλοξενίας Προσφύγων (ΤΟΣΚΕΔΠ).

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τα καθήκοντα των στελεχών σε αυτούς τους χώρους δεν αναλογούν σε καθήκοντα υπηρεσίας γραφείου καθώς είναι:

α.Επικεφαλής ΤΟΣΚΕΔΠ και Αναπληρωτής ΤΟΣΚΕΔΠ.

β.Τμήμα Mεταφορών, Εφοδιασμού – Σίτισης, Υποδομών – Διαμονής.

γ.Τμήμα Υγειονομικού, Συνδέσμων ΕΛ.ΑΣ – Ύπατης Αρμοστίας – ΟΗΕ – ΜΚΟ.


Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε της Ε.Σ.ΠΕ.Θ

Σας παραθέτω τον προβληματισμό μου, για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν τα στελέχη των Ειδικών Καταστάσεων, από την Διοίκησή τους. Θα παρακαλούσα αν το κρίνετε απαραίτητο, να το γνωστοποιήσετε στα μέλη σας.

Η ζωή, μας έφερε κάποιο «λαχείο», ή «τραβήξαμε τον πρώτο λαχνό», είναι λόγια που κάποιες φορές όλοι μας θα τα έχουμε πει ή θα τα έχουμε ακούσει από άλλους .

Οι οικογένειές μας, κινδύνεψαν να μας στερηθούν στις πιο πολλές φορές των περιπτώσεών μας.

Μιλάω για εμάς, τα στελέχη των ΕΔ, που βιώσαμε τον κίνδυνο της απώλειας, της ίδιας μας της ζωής, για λόγους υγείας, που δεν ήταν επιλογή μας!

Μιλάω για εμάς, που τα παιδιά μας, έζησαν στιγμές δύσκολες, βλέποντας τον γονέα τους, να ταλαιπωρείται, να στεναχωριέται και να προσεύχεται, ώστε ο Ύψιστος να είναι παρόν στον δικό μας «γολγοθά».

Μιλάω για εμάς, που δώσαμε αγώνα για την ζωή μας και με την βοήθεια του Θεού, είμαστε εν ζωή και υπηρετούμε στις ΕΔ, ως ικανοί για την ελαφρά υπηρεσία του στρατεύματος, για εκτέλεση υπηρεσίας γραφείου.

Στιγμές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, να τις αφήσουμε πίσω μας και να μην ξαναέρθουν!

Είναι δύσκολο να λαμβάνεις την απόφαση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, και να βλέπεις να αναγράφεται ότι η πάθησή σου είναι νόσημα ΔΥΣΙΑΤΟ ή ΑΝΙΑΤΟ. Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές! Αυτός που δεν γνωρίζει, είτε πρέπει να ανατρέξει σε κάποιο λεξικό, είτε θα πρέπει να σέβεται αυτό που βλέπει μπροστά του! Είναι παθήσεις όπως καρκίνος διαφόρων οργάνων, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά κ.α

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές, στάθηκε η απόφαση Διοίκησης να τοποθετήσει, στελέχη των ειδικών καταστάσεων (ΥΓ- ΕΥ), σε ΤΟΣΚΕΔΠ (κέντρο φιλοξενίας προσφύγων) των Τρικάλων, για εκτέλεση υπηρεσίας, διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της, η εκτέλεση υπηρεσίας στο ΤΟΣΚΕΔΠ, είναι υπηρεσία γραφείου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν αναφερόμαστε σε γραφείο, δεν φανταζόμαστε έναν χώρο που η τοποθέτησή σου εκεί, έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσης των προσφύγων στον καταυλισμό τους.

Όσοι εντάχτηκαν στις ειδικές καταστάσεις, έγινε διότι η υπηρεσία (και συγκεκριμένα η Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή) έκρινε πως η πάθησή τους χρειάζεται «ειδική μεταχείριση», για το υπόλοιπο της ζωής τους. Και μην ξεχνάμε πως εναρμονίσανε πλέον την ζωή τους σύμφωνα με τις παθήσεις τους! Όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους!

Τα στελέχη των ΕΥ-ΥΓ, πάσχουν από διάφορα προβλήματα και στην πλειονότητα των περιπτώσεών τους, έχουν χαμηλή ανοσοποίηση. Εκεί που ένας υγιής οργανισμός μπορεί να ανταπεξέλθει, ο δικός τους οργανισμός δεν έχει την ίδια ανοσοποίηση. Ανήκουν όπως όλοι γνωρίζουν, στα άτομα υψηλού κινδύνου. 

Και αν κάποιος το αμφισβητεί όταν χρειαστεί μια φιάλη αίμα για τον ίδιο ή συγγενικό του πρόσωπο να δώσουν όλοι οι καρκινοπαθείς για να τον σώσουν! Θα δεχτεί να το τοποθετήσει στον οργανισμό του? (Να το απαντήσουν στις διάφορες συγκεντρώσεις που γίνονται, στις Μονάδες, αν το μπορούν!) Αλλά όχι βέβαια και για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η αιμοδοσία στους καρκινοπαθείς!

Εύχομαι σε όλους όσοι υπόγραψαν ή θα υπογράψουν να ζήσουν το πρόβλημά τους, σε κάποιο από τα κοντινά τους άτομα ή και στους ίδιους για να τους καταλάβουν!

Να θυμάστε κανείς στο «σπίτι» του δεν θα θελε να του συμβεί το πρόβλημά τους!








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...