ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! Γιατί η Bundesbank γεμίζει τα θησαυροφυλάκια της !


Η Bundesbank, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, επαναπάτρισε φέτος μεγαλύτερο μέρος του αποθεματικού χρυσού της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γενς Βάιντμαν στην εφημερίδα Bild.

Το απόθεμα χρυσού της Γερμανίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου.

«Φέραμε πίσω στη Γερμανία ξανά πολύ περισσότερο χρυσό το 2016 από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Πλέον, σχεδόν το μισό απόθεμα χρυσού βρίσκεται στη Γερμανία», είπε ο Βάιντμαν στη Bild, σύμφωνα με την περίληψη άρθρου της εφημερίδας, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, που αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Όταν ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη, πολλοί Γερμανοί εκφράστηκαν υπέρ του επαναπατρισμού του αποθεματικού της Bundesbank σε χρυσό (3.381 τόνοι) και της φύλαξής του εντός της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα είχαν αμφισβητήσει αν ο χρυσός υπάρχει πραγματικά ακόμη, εξωθώντας το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει μια μακροσκελή λίστα με τις λεπτομέρειες για το αποθεματικό του το 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός της Γερμανίας φυλάσσονται σήμερα περίπου 1.600 τόνοι χρυσού και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί στους 1.700 τόνους ως το 2020.

Η Bundesbank θα «έχει ολοκληρώσει τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση συντομότερα» του προβλεπόμενου, φέρεται να είπε ο Βάιντμαν στην εφημερίδα.

Γιατί μαζεύει το χρυσό η Γερμανία

Η Bundesbank στο παρελθόν έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για την επιλογή της να διατηρεί τα αποθέματα χρυσού εκτός Γερμανίας. Οι Γερμανοί λέγεται ότι βλέπουν τον χρυσό ως δικλίδα ασφαλείας σε μία πιθανή επερχόμενη κρίση με την απότομη ζήτηση χρυσού.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν την κίνηση αυτή, αναλυτές βλέπουν την Γερμανία, να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, εκείνο της κατάρρευσης της Ευρωζώνης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πώς η Γερμανία θα είναι εκείνη που θα εγκαταλείψει πρώτη τη ζώνη του ευρώ.

Πάντως σημαντικό ρόλο στις όποιες επιδιώξεις της Γερμανίας, παίζει και η δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης του χρυσού σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το 2014 όταν η Bundesbank, θέλοντας να μεταφέρει τον γερμανικό χρυσό από τη Νέα Υόρκη στη Γερμανία, συνάντησε προσχώματα από τους Αμερικανούς όταν Γερμανοί εμπειρογνώμονες θέλησαν να κάνουν αυτοψία στα γερμανικά αποθέματα χρυσού.ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...