ATHENS

Ηχηρό χαστούκι της Αυστρίας στους «μετανάστες» !


Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα φυλακίζει ή θα επιβάλλει πρόστιμο σε αιτούντες άσυλο που λένε ψέματα στις Αρχές, ένα μέτρο που έχει σκοπό εν μέρει να αποθαρρύνει τους μετανάστες από την προσπάθεια να εγκατασταθούν στη χώρα.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει στις αρχές να τιμωρούν τους αιτούντες άσυλο που λένε ψέματα για την ταυτότητά τους –για παράδειγμα υποδυόμενοι τους Σύρους έτσι ώστε το αίτημά τους να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτό– επιβάλλοντάς τους πρόστιμο που φθάνει έως και τα 5.000 ευρώ ή στέλνοντάς τους για τρεις εβδομάδες στη φυλακή.

Οσοι παραμένουν στην Αυστρία παρότι έχουν εντολή να φύγουν είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 και φθάνουν τα 15.000 ευρώ ή με έξι εβδομάδες φυλάκιση, ανέφερε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPO).

Η κεντρώα κυβέρνηση έχει καταστήσει πιο αυστηρούς φέτος τους μεταναστευτικούς νόμους. Το αντιμεταναστευτικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), ο υποψήφιος του οποίου Νόρμπερτ Χόφερ ήταν υποψήφιος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή, προηγείτο στις δημοσκοπήσεις με περίπου 33% για μήνες.

«Οπωσδήποτε αυτά (τα μέτρα) αποτελούν εν μέρει ένα μήνυμα», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας του OVP Χάραλντ Μάρερ, όταν ρωτήθηκε αν ο νόμος έχει σκοπό να αποθαρρύνει τους μετανάστες. «Τι είδος κράτος δικαίου θα είχαμε στη δημοκρατία αν λέγαμε ότι δεν τιμωρούμε τέτοια πράγματα;»

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.

Αλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία και η Σουηδία, έχουν επίσης υιοθετήσει αυστηρότερους νόμους για το άσυλο ή έχουν εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους τους τελευταίους μήνες, καθώς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε έναν μηχανισμό κατανομής των μεταναστών μεταξύ τους.

Το κόμμα των Πρασίνων άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο και ζήτησε το κόστος της αποδοχής των αιτούντων άσυλο να κατανεμηθεί μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να σταματήσετε τον εθνικιστικό ανταγωνισμό για το ποιος θα αποθαρρύνει περισσότερο τους αιτούντες άσυλο», δήλωσε ο Άλεβ Κόρουν από τους Πρασίνους.

Η Αυστρία έχει ανακοινώσει ένα όριο στον αριθμό αιτήσεων ασύλου που θα δεχθεί και το οποίο φθάνει τις 37.500 φέτος, καθώς είχε δεχθεί 90.000 αιτούντες άσυλο πέρυσι.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι είχε λάβει 37.000 αιτήσεις ασύλου έως τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά έχει καταμετρήσει μόνο 30.000 ως σχετικές καθώς απορρίπτει ορισμένες υποθέσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που θεωρεί ότι θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας σε άλλες χώρες.

Eνας υπουργός του SPO δήλωσε πως τα μέτρα έκτακτης ανάγκης δεν θα χρειαστούν φέτος ή το επόμενο έτος, όταν το όριο πέσει στις 35.000, καθώς ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα παραμείνει κάτω από το όριο.
ΠΗΓΗ: hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.