ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ! Αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες ! Τι λέει το ΥΠΕΞ !


Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο εξωτερικών μετά την πληροφορία ότι έχουν χαθεί τα ίχνη πρέσβη μας.

Πρόκειται για τον πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, τα ίχνη του οποίου αναζητούν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο πρέσβης της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ένας αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι είχε επικοινωνία με τον πρέσβη το βράδυ της Δευτέρας προσθέτοντας ότι δεν ήξερε αν ήταν εκείνος που απαντούσε στα μηνύματα.

Την εξαφάνιση του πρέσβη δήλωσε η σύζυγός του αφού δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του από τη Δευτέρα όταν έφυγε από το σπίτι συγγενών που φιλοξενούνταν.

Η περιοχή Νόβα Ιγουατζού όπου έμενε το ζευγάρι είναι γνωστή για την υψηλή εγκληματικότητα και τις πολλές δολοφονίες πίσω από τις οποίες κρύβονται ένοπλες συμμορίες που ελέγχουν την περιοχή.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης φέρεται να έκανε διακοπές στο Ρίο όπου ήταν γενικός πρόξενος μεταξύ 2001 και 2004. Ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη φέτος τον Ιανουάριο.

Το Associated Press αναφέρει πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια, ωστόσο δεν δόθηκε καμία πληροφορία σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται ο Κυριάκος Αμοιρίδης.









ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...