ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ ! Γιατί προσάραξε το ALCATRAS σε ελληνικά ύδατα !


Σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, τις πρώτες πρωινές ώρες , προσάραξε στα αβαθή της θαλάσσιας περιοχής Αμμόγλωσσας Κω ( Ακρωτήριο Σκανδάρι –Φάρος), το Τουρκικό φορτηγό πλοίο «ALCATRAS», σύμφωνα με δημοσίευμα της kostoday.gr.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έχουν προσαράξει αρκετές φορές, διερχόμενα πλοία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ιστοσελίδας kosnews24 δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS,ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει το πλοίο.

Ο Καπετάνιος του πλοίου συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές,ενημερώνοντας ότι μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά γράφει η kosnews24 και προσθετει οτι ο Καπετάνιος είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών.

Το πλοίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή, ενώ υπάρχει σε επιφυλακή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΩ και άνδρες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΩ και εάν κριθεί απαραίτητο θα εγκαταλείψουν τα 5 με 6 μέλη του πληρώματος το πλοίο περπατητή με σχοινί!

Να θυμίσουμε την προσάραξη στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, της ναυαρχίδας του Τουρκικού στόλου της φρεγάτας «Γιαβούζ» το καλοκαίρι του 1996 γράφει η kalymnos-news.gr, λίγους μόλις μήνες μετά την κρίση των Ιμίων, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η εν λόγω φρεγάτα αποκολλήθηκε με τη βοήθεια μέσων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια έπλευσε στον τουρκικό ναύσταθμο του Αξάζ, για επισκευές.








ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...